Cupşa: PNL va vota pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie
Autor: Rodica Mitu pe 24 Martie, 11:35 | Partide politice

PNL va vota pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat, miercuri, că liberalii vor vota pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

„PNL va vota pentru desfiinţarea SIIJ. (...) Se întâmplă astăzi ca, după patru ani, să ne încununăm cu succes eforturile pe care le-am făcut. Nenumăratele demersuri parlamentare, nenumăratele adresări Curţii Constituţionale a României, dezbaterile publice pe care le-am organizat, toate au dus într-un final la acest deznodământ. Observatorii externi obiectivi, Comisia de la Veneţia, GRECO, Comisia Europeană, Parlamentul European, chiar şi Consiliul Consultativ al Judecătorilor din Europa, cu toţii au spus că nu trebuia înfiinţată această secţie, nu trebuia înfiinţată pentru că afectează independenţa sistemului judiciar şi afectează în mod negativ eficienţa urmăririi penale”, a spus Cupşa în plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că, în ceea ce priveşte eficienţa urmăririi penale, legiuitorul ar trebui să se raporteze la Codul penal şi Codul de procedură penală.

Proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei speciale este dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor, care urmează să dea şi votul final.  

Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri