Urmărește emisiunea live
Cursele clasice de calificări în Formula 1, înlocuite de curse sprint
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Cursele clasice de calificări din Formula 1 vor fi înlocuite în curând de curse sprint, în urma cărora şoferii vor fi punctaţi pe baza timpului scos. 

Actualul format de calificare din Formula 1 este urmat de zece ani. Acesta include o sesiune de calificări care se desfășoară, sâmbătă, cu 24 de ore înaintea cursei propriu-zise, pe parcursul a trei etape. Q1, la care participă toți piloții, durează 20 de minute. Șapte dintre ei nu vor avea acces în Q2, etapa de 15 minute. În Q1 ajung doar 10 piloți cu cei mai buni timpi în Q2. Grila de start pentru cursa de duminică este stabilită în funcție de rezultatele din calificări.

Federația Internațională de Automobilism (FIA) face eforturi pentru a face calificările mai interesant și propune un format nou. Acesta va fi implementat la trei curse din acest sezon.

Astfel, va avea loc o cursă sprint de calificare, pe o distanță de 100 de kilometri. Pe durata cursei, piloții nu vor fi nevoiți să intre la boxe și vor avea posibilitatea folosirii sistemului DRS.

În urma acestei curse, piloții vor fi notați astfel: 3 puncte pentru primul, 2 puncte pentru al doilea, iar cel de-al treilea va primi un punct, scrie promotor.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel