CUTREMUR 2 iunie 2020. Seismologul prof. Mărmureanu: Nu înțeleg de ce atâta scandal
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Seismologul prof. Gheorghe Mărmureanu a oferit mai multe detalii despre cutremurul de pe 2 iunie 2020.

Seismologul prof. Gheorghe Mărmureanu a oferit mai multe detalii despre cutremurul de pe 2 iunie 2020. Întrebat de ce nu s-a resimțit aproape deloc seismul din data 2 iunie, profesorul Mărmureanu a explicat că depinde de construcție și de puterea seismului. În aceeași notă a răspuns și directorul INFP, Constantin Ionescu, când a fost sunat în exclusivitate de DC NEWS.

Este adevărat, acum depinde de construcție, să știți. Aveți o structură rigidă și nu aveți probleme dacă nu l-ați simțit”, a spus prof. Mărmureanu.

Contextul social internațional, mai important decât un mic cutremur

În opinia lui Gheorghe Mărmureanu, cutremurul de pe 2 iunie nu este semnificativ, iar atenția ar trebui să se îndrepte spre evenimentele din Statele Unite, unde au loc proteste după ce un ofițer alb a ucis un bărbat de culoare fiindcă a stat cu genunchiul pe gâtul său timp de 8 minute și 46 de secunde.

„Deocamdată nu înțeleg de ce atâtea emisiuni pentru un cutremur de 4 și ceva, atât scandal pentru puțin tremurat. La această oră, este mai important ce se întâmplă în Statele Unite. Nu trebuie să ne speriem la cutremure de 4,5, 5, 5,5”, a mai spus prof. Mărmureanu, exclusiv pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel