CUTREMUR în sănătate. Revolta medicilor din privat pe salariile din sistemul public. Dezvăluirile liderului de sindicat Perețianu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Schimbările aduse de ministrul Victor Costache par să vină ca un pansament la revolta din sistemul privat de sănătate față de dublarea salariilor medicilor din sistemul public- din spitale. Doctorul Dan Perețianu a dezvăluit, la DCNews, culisele nemulțumirilor din sistemul de sănătate. 

”Contractele colective de muncă, la nivelul Ministerului Sănătății, nu exced legislația. Salariile din sistemul de sănătate sunt date prin lege, nu prin contractul colectiv de muncă. Se știe că această lege- 153/2017- favorizează doctorii, în sensul că de la 1 ianuarie 2018, s-au dublat salariile medicilor. O creștere cu 100% e foarte importantă. Această creștere a salariilor medicilor de spital a creat un cutremur în sistemul de sănătate, o parte dintre medici- cei care sunt în sistemul independent, în contract cu Casa de Asigurări, au fost nemulțumiți pentru că nu a crescut, în aceeași măsură, și valoarea punctajelor pentru actele medicale din sistemul ambulatoriu - medic de familie, medic de policlinică. Pe de altă parte, medicii din privat au fost și sunt supărați pe motiv că medicii din public au salarii mai mari decât ei. Acest lucru a creat această ultimă acțiune care se vede acum, așa-zisa privatizare în sistemul de sănătate, în care noua conducere a Ministerului favorizează debușeul clinicilor private pentru fondurile publice” a spus doctorul Dan Perețianu, liderul sindicatului ESCULAP. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel