CUTREMUR în tenis. A recunoscut că i s-au dat 100.000 de dolari ca SĂ PIARDĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
O declarație recentă șochează lumea tenisului. A recunoscut că i s-au dat 100.000 de dolari ca să piardă un meci. 

Tenismanul ucrainean Serghei Stahovski a dezvăluit, într-un interviu pentru televiziunea naţională, că a primit o ofertă de 100.000 dolari pentru a pierde partida sa cu francezul Arnaud Clement în primul tur al turneului Australian Open din 2009, relatează ziarul Marca, scriu jurnaliștii de la Agerpres. 

Stahovski, 34 ani, nr. 169 mondial în prezent, a povestit că a refuzat oferta, deşi a pierdut la mare luptă meciul de cinci seturi cu Arnaud Clement, care a câştigat cu 6-3, 2-6, 4-6, 6-2, 6-1.

Cum a reacționat jucătorul 

”Când am ieşit de pe teren, cred că i-aş fi lovit cu racheta pe cei ce mi-au oferit bani dacă dădeam cu ochii de ei”, a spus jucătorul ucrainean, care a evitat să dea nume de teama unor represalii împotriva familiei sale. Stahovski, cu patru titluri ATP în palmares, a adăugat că a semnalat tentativa de corupţie şi la Unitatea de integritate a tenisului (TIU), care abia începuse să funcţioneze la acea vreme.

TIU a solicitat numele persoanelor care au încercat să-l corupă, dar Stahovski a refuzat să le dezvăluie: I-am întrebat - 'Îmi puteţi proteja familia?' Acel om era doar un intermediar, din anturajul unor oameni foarte periculoşi, iar familia mea trăieşte în Ucraina. Oficialii de la Unitatea de integritate a tenisului mi-au spus că nu îmi pot garanta securitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel