Cutremur pentru români anunțat din BNR. Gușă critică PSD: Fără precedent! Falimentul politicii, n-am crezut!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Facebook Marcel Ciolacu
Sursa: Facebook Marcel Ciolacu
Cozmin Guşă a criticat PSD-ul şi spune că mişcările din ultimele zile reprezintă "falimentul politicii". 

"Domnul Lazea a venit cu un plan, sugerează căi prin care s-ar putea acoperi deficitul bugetar. Dânsul, foarte înţelept, spunea că nu poţi doar să tai. Explică teoretic ce căi s-ar putea bătători pentru a atrage mai mulţi bani la buget. Spunea să fie anulate reducerile de TVA, să se ia impozite de la IT şi constructori, să se ia mai mult de la firme, să nu mai fie acel plafon, şi altele", a spus Val Vâlcu. 

VEZI ŞI Plan de austeritate pentru România: salariile IT-iștilor, impozitate, creștere de TVA la alimente, locuințe, turism și HORECA

Cozmin Guşă, critici dure la adresa PSD: "Falimentul politicii"

Analistul politic Cozmin Gușă afirmă că nu înțelege atitudinea PSD în acest caz, care nu-și apără nici partea.  

"Urmăresc mulţi oameni de stânga şi nu am înţeles din atitudinea PSD-ului de a discuta la buget mai nimic. Trebuiau să facă scandal până la cer doar pentru faptul că alocările din colectarea TVA pentru investiţii în judeţe s-au făcut ocolind total comunităţile unde sunt primari de stânga, preşedinţi de CJ de stânga, este fără precedent. 

Dacă acum, când comunităţile tale, CJ-urile, conduse de PSD-işti, nu primesc, nu li se dă nimic doar pentru că sunt PSD-işti acolo şi  nu faci scandal, asta nu o mai înţeleg. Asta, pentru mine, înseamnă falimentul politicii actualei echipei de la PSD. S-au bazat şi se bazează pe votul celor care sunt în comunităţi. Nu am crezut că o să fie o reacţie atât de palidă la buget. Repet, nu e cazul unei lupte cu Iohannis, sunt de acord cu asta. Dar la buget, doar pentru că unele oraşe sunt mai de stânga nu se alocă bani de la Guvern şi tu să nu faci nimic... 

Am auzit că vor să manifesteze la Cotroceni. Ce e asta? Păi n-ai reprezentare parlamentară, nu eşti cel mai bine reprezentat partid din România, chiar dacă eşti în opoziţie? Atâta reuşeşti să faci la buget? Asta e o dramă, a fost examenul nasol al PSD-ului pentru mine.

O grupare de opoziţie trebuia să vină şi pe acest fond nasol să ceară socoteală, nu să se abţină. Este un falset care îmi spune că se întâmplă lucruri în PSD şi sunt tabere, pentru că altfel nu ar fi ratat această şansă de a se remarca la buget. Vorbesc cu mulţi colegi din ţară şi focul e până la cer. Ei mai pot face aproximativ 20 la sută din ce şi-au propus anul ăsta, pentru că banii se duc către PNL, USR, UDMR. Nu se duc bani în comunităţile conduse de PSD. ", a declarat Cozmin Guşă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel