Cutremurul de 4,5 grade, resimțit și la București. Directorul Institutului pentru Fizica Pământului: Nu sunt motive de îngrijoare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade a avut loc în această seară în România. Seismul a fost resimțit și în București.

Constantin Ionescu, directorul Institutului pentru Fizica Pământului, a declarat că seismul a fost resimțit și în București, potrivit unor raportări ale cetățenilor.

"Nu s-au raportat anumite probleme în teritoriu. Din raportările pe care le-au făcut oamenii, intensitățile sunt în jur de 3 grade în apropierea epicentrului și scad cu cât ne îndepărtăm de centru. La cutremure de adâncime de mărimea aceasta nu se așteaptă replici. Nu sunt motive să ne îngrijorăm. Deci în ceea ce privește replicile, zona Vrancea nu produce replici la asemenea cutremur, poate dacă am vorbi de un cutremur de 5-7 grade. Din informațiile pe care le avem și noi nu s-a resimțit și în București cu intensități foarte mici, așa au raportat persoanele care au completat formularul pe care noi îl avem în timp real și a rezultat că intensitatea raportată este de 1-2 grade, maxim 3 grade.", a declarat Constantin Ionescu la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Cutremur de 4,5 grade în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel