Dacă ești PRINS aici FĂRĂ mască, ești forțat să sapi MORMINTE pentru victimele Covid
Autor: Doinița Manic pe 17 sep, 15:32 | Internațional

Oamenii care refuză să poarte măști sunt forțați să sape morminte pentru victimele COVID-19. Vezi unde se întâmplă asta.

Sătenii care refuză să poarte măști sunt forțați să sape morminte pentru victimele Covid-19 de către autoritățile locale dintr-o zonă a Indoneziei rurale, scrie CNN. Autoritățile speră altfel că un pic de muncă fizică și empatie îi va convinge pe alții să contribuie la oprirea pandemiei.Trei bărbați de vârstă mijlocie și cinci minori din districtul Cerme din regiunea Gresik, Java de Est, Indonezia, au primit o pedeapsă unică pe 9 septembrie, au declarat autoritățile. Pe măsură ce cazurile au crescut în ultimele luni, guvernul Indoneziei a adoptat o lege în iulie care impune oamenilor să poarte măști în public, dar a lăsat în sarcina oficialilor locali să stabilească pedepsele pentru nerespectarea legii.

În Cerme, autoritățile le oferă celor prinși care nu poartă mască opțiunea de a accepta o amendă de 150.000 rupii (10 dolari) sau de a accepta ceea ce guvernul numește „pedeapsă socială”, potrivit liderului districtului, Suyono. Majoritatea oamenilor acceptă pedeapsa socială, care implică adesea flotări sau curățenie. Suyonor speră că opțiuni precum săpatul de morminte vor fi educative și vor arăta „în mod direct efectul real și serios al Covid-19”. Autoritățile din capitala Jakarta au adoptat o idee similară la începutul acestei luni. Un bărbat de acolo a fost obligat să stea într-un sicriu în public după ce a fost prins de către autorități fără mască.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri