Urmărește emisiunea live
Dacian Cioloș, planurile PLUS pentru guvernare. Avertizează PSD
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
USR - PLUS
USR - PLUS
Dacian Cioloș a intervenit telefonic la Digi24, unde a vorbit despre obligațiile noului Guvern. 

Liderul PLUS a afirmat că PSD știe foarte bine care e percepția publică cu privire la guvernarea social-democrată. ”Orice încercare de a forța rămânerea lor la guvernare o să-i coste electoral” a afirmat Dacian Cioloș. 

Întrebat despre primele măsuri pe care ar trebui să le ia noul Guvern, Dacian Cioloș a răspuns că ”evident că bugetul e o obligație, trebuie aprobat și trebuie să conțină și o viziune despre ceea ce Guvernul imaginează că ar trebui făcut în cursul anului viitor, an electoral. Bugetul trebuie securizat și apoi trebuie de urgență găsită soluția pentru ca legile justiției să fie corectate, justiția să fie repusă pe șinele unei acțiuni independente, să poată să-ți facă treaba.”

Liderul PLUS a mai spus că sunt și alte măsuri, precizate și de Ludovic Orban, precum alegerea primarilor în două tururi, care va trebui asumată pentru că nu există majoritate. A mai vorbit și despre corectarea legii recursului compensatoriu. Totodată, susține abrogarea OUG 114 sau corectarea ordonanței. El a mai spus că avem nevoie de investiții private și publice. Dacian Cioloș a mai susținut că vor opta pentru reforma administrației publice, pentru profesionalizare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel