Daea, atac la Oros: Răutatea și aroganța nu compensează lipsa de acțiune!
Autor: Mihai Ciobanu pe 29 mai, 17:53 | Stiri

Petre Daea îi transmite un mesaj dur ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

"Vă bate la geam grindina, domnule Oros!

Ieri Bucureștiul a fost atins de grindină, sigur nu este pagubă mare și nici de speriat, pentru că am fost atenționați de prognoza ANM. Pagubele sunt în câmpul deschis unde culturile sunt compromise, păcat de cei care cultivă terenul și își văd munca irosită. Este știut că în România a fost inițiat, proiectat și legiferat un Program de combatere a grindinei și de stimulare a precipitațiilor, ca răspuns la atenuarea efectelor distrugătoare ale acestor fenomene.

S-a studiat și s-a muncit mult, începând din anul 2002, pentru a se realiza un sistem performant, care, astăzi este operațional, având 65 puncte de lansare, protejând peste 1 milion ha. Dar, din nefericire, și aceste realizări sunt amenințate de lipsa de înțelegere și preocupare prin blocarea programului în acest domeniu, care prevedea finalizarea a încă 60 de puncte de lansare și investiții complementare pentru protejarea culturilor pe teritoriul României", a scris Petre Daea într-un mesaj publicat pe Facebook.

 

Daea: "Explicații logice nu sunt"

 

"Oare de ce? Explicații logice nu sunt, indiferent cât cauți.

Se constată însă o plăcere deosebită de a critica și de a dărâma ce au făcut cu multă trudă alții, a se vedea:

− Banca de gene Buzău;− Casa de comerț UNIREA ;− oprirea investițiilor în sistemul de irigații;− stoparea lucrărilor la canalul Siret Bărăgan;− abandonarea programelor din zona montană;− eliminarea ajutorului privind valorificarea lânii;− lista poate continua cu celelalte programe cunoscute de către lucrătorii din agricultură.

Dacă pe acestea le-ați oprit, se pune fireasca întrebare: ați pus ceva în loc ? Din nefericire NU!  Răutatea și aroganța nu compensează lipsa de acțiune, ci dimpotrivă! Uneori și natura se revoltā! Activitatea din agricultură știută de adevărații lucrători se desfășoară fără oprire, în respect fată de munca celorlalți, iar faptele sunt cele care adună rodul. În speranța înțelegerii, vă doresc succes!", transmite Petre Daea.

Te-ar putea interesa și ....
Stiri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri