Daea a izbucnit după ce a văzut situația actuală din industria alimentară
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Petre Daea
Petre Daea
Petre Daea a făcut vorbit, la Realitatea Plus, despre situația actuală din industria alimentară a României.

Petre Daea a făcut vorbit, la Realitatea Plus, despre situația actuală din industria alimentară a României. Fostul ministru al Agriculturii a salutat producătorii de hrană care lucrează pentru ca românii să aibă mâncare.

„Vreau să dau salutul de respect pentru producătorii de hrană, fie că lucrează în câmp, în zootehnie, în industria alimentară, pe ei nu i-a oprit pandemia. Fără măști, fără mănuși, fără halate, au fost în câmp, la arat, pentru a semăna. Au fost în zootehnie, sunt în industria alimentară", a spus Petre Daea, la Realitatea Plus.

Răspuns pentru actualul ministru al Agriculturii

„Am auzit o serie întreagă de afirmații, l-am auzit și pe ministrul Agriculturii că dă ordonanțe pentru piețe. Păi ce să facă piețele, că n-au fost închise nici până acum. Poate se găsește ca în aceste piețe să fie produsele agricole, să pună la dispoziție fermierilor mijloace de transport, să dea drumul la comerț pentru a aproviziona țara, să oblige supermarketurile să ia de la producători români", a adăugat Daea.


Întrebat despre plafonarea prețurilor la raft, fostul ministru a explicat: „Nu, nu rezolvă problema. Nu rezolvă această problemă. Noi trebuie să ne ocupăm de producție și de comercializarea producției. Și ca să ne ocupăm de producție, trebuie să vedem țara: la ora actuală sunt în jur de 10 județe, adică 20% din suprafața țării, afectată de secetă, de secetă profundă. Am spus-o cu mult timp în urmă, să dea drumul la toate stațiile de pompare în sistemul de irigații. Să extindă sistemul de irigații prin accesul la orice sursă a fermierilor, a cultivatorilor de hrană și să le subvenționeze energia necesară pentru pomparea apei care să asigure apa plantelor".

Probleme în zootehnie

„În al doilea rând, trebuie să rezolve problemele la zootehnie. Gândiți-vă, sunt unități foarte mari în țară, oameni care lucrează zi și noapte la animale și care la ora actuală sunt puși sub o presiune formidabilă de-a sta tot timpul în ferme, să nu plece acasă, pentru a nu risca să se îmbolnăvească", a încheiat Petre Daea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel