Daea arată DEZASTRUL: A fost TORPILAT! Sunt extrem de supărat de ce s-a întâmplat!
Autor: Andrei Itu pe 16 sep, 16:55 | Personalități politice

Petre Daea

Fostul ministru al agriculturii Petre Daea a punctat un lucru inadmisibil care se întâmplă în România.

Petre Daea a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că este 'inadmisibil' ca în România să nu existe un lanţ de magazine în care fermierii să îşi valorifice 'direct' produsele, arătându-se 'extrem de supărat' de soarta Casei Române de Comerţ Agroalimentar 'Unirea'. 

'Este inadmisibil în România să nu găseşti voinţă politică să îţi faci o reţea comercială proprie. Nu vom avea produse româneşti şi nu vom putea valorifica munca fermierilor şi să asigurăm hrană de calitate consumatorilor dacă în România nu ne facem lanţul de magazine pe care să-l gestioneze românii noştri şi prin care să poţi aduce produsele în piaţă', a susţinut Petre Daea.

Fostul ministru al Agriculturii a adăugat că este întrebat deseori ce s-a întâmplat cu Casa Română de Comerţ Agroalimentar 'Unirea', el menţionând că aceasta a fost înfiinţată ca un instrument al statului pentru a realiza 'acea verigă necesară' între producător şi consumator.

Daea a spus că românii se aprovizionează din trei locuri, respectiv din supermarketuri, menţionând că el nu este împotriva acestora, ci 'împotriva deţinerii monopolului şi a condiţiilor pe care acestea le impun fermierilor români pentru a intra în acest spaţiu de comercializare', apoi din piaţă şi de la oamenii care îşi vând producţia la 'marginea drumului'.

Fostul ministru a afirmat că a decis înfiinţarea Casei Române de Comerţ Agroalimentar 'Unirea' pentru a lua aceste produse de la producători şi a le duce în pieţe organizate, prin magazine proprii sau altele. 'De aceea sunt extrem de supărat că s-a oprit acest program, care începuse foarte bine', a spus el. Petre Daea a mai afirmat că nu înţelege de ce 'acest program minunat' pe care l-a început 'a fost torpilat' de către actualii guvernanţi, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri