Dan Barna, speriat de ipoteza DCNews înainte de negocierile cu Orban? Bogdan Chirieac: România, în cea mai gravă criză după 1990
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat, după ce USR-PLUS s-a arătat mai deschisă la flexibilitate în negocierile cu PNL. 

Întrebat dacă Dan Barna s-a speriat de ipoteza lansată de DC News, potrivit căreia Ludovic Orban a mers la negocieri cu o premisă de Guvern PNL-UDMR, susţinut de PSD, analistul a reacţionat prompt. 

VEZI ŞI Surse DC News: Guvern PNL-UDMR sprijinit, la învestitură, de PSD. De ce Iohannis ar fi de acord cu această variantă

"Probabil că da, fiindcă altminteri USR era total intransigent. Aveam senzaţia că USR a câştigat alegerile cu 95 la sută în România, iar ceilalţi se înghesuiau pe 5 la sută. Văd că această posibilitate i-a făcut să se răzgândească. Posibilitatea e de duminică discutată şi este interesantă. Până la urmă, Guvernul Orban a fost unul minoritar, sprijinit de PSD. Chiar pus, investit de PSD. 

Nu am de unde să ştiu (n.r. dacă Ludovic Orban a discutat cu cei din PSD), probabil nici nu vom avea vreo declaraţie de la vreuna dintre părţi, dar ţara trebuie să funcţioneze. Am înţeles că mai e o problemă sus în deal, şi anume că USR ar putea să vină cu persoane care habar nu au de administraţie. Ori România, în cea mai gravă criză de după 1990, are nevoie de miniştri cu experienţă. Din cauza asta, Guvernul Orban 2 s-a numit Guvernul proştilor. Cine să fie? Doamna Alexandru, doamna Anisie, domnul Cîţu? Inşi care nu au dat o declaraţie atâtea luni pentru că nu pot vorbi articulat. 

Dincolo de aceste lucruri, România, prin Klaus Iohannis şi cei de la Bruxelles, a stat pe linia de plutire. Atenţie, cu 25 de miliarde de euro împrumutaţi, bani pe care îi vor plăti copiii noştri", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel