Barna (USR) tranşează varianta unui guvern de uniune naţională. Există dialog cu Orban
Autor: Mihai Ciobanu pe 31 Martie, 21:22 | Politica
Exclusiv

Dan Barna FOTO AGERPRES

Dan Barna, preşedintele USR, a vorbit despre colaborarea cu Guvernul Orban, despre modul în care acesta îşi îndeplineşte misiunea în această perioadă, dar şi despre varianta unui guvern de uniune naţională. 

"Tema cu adevărat importantă în momentul de faţă este cea constituită de măsurile luate în lupta cu coronavirusul. Evaluări politice putem face după ce trece criza. În momentul de faţă temele principale ţin de măsurile economice, sociale şi medicale raportate la criză. Aceasta este şi tema noastră. Aici suntem foarte activi în Parlament, am cerut ca Parlamentul să lucreze şi e normal să fie aşa.

Chiar duminică am avut o întâlnire cu premierul Orban, am exprimat solicitări pe care noi le vedem necesare în perioada aceasta, cum ar fi nevoia de a exista echipamentele necesare în spitale într-un timp cât mai scurt, necesitatea de carantină pe Suceava - lucru care s-a şi întâmplat între timp - testarea în masă... sunt lucruri fireşti, temele fireşti la care participăm şi despre care discutăm cu toţii. Unele se şi materializează, altele e necesar să se întâmple. 

Există un dialog, discutăm cu şi cu premierul şi cu miniştrii responsabili toate iniţiativele pe care le avem în Alianţa USR PLUS, acolo unde avem un comitet de criză, unde discutăm cu experţi, cu medici, cu oameni specializaţi în astfel de situaţii de urgenţă. Unele dintre soluţiile pe care le identificăm le şi transmitem mai departe, în dorinţa ca ele să devină realitate", a declarat Dan Barna pentru DC News.

Despre varianta unui guvern de uniune naţională

 

"În momentul de faţă, perspectiva unei crize politice e o glumă. În prezent avem un guvern care are responsabilitatea să treacă România prin această criză. Ideea că noi, politicienii, am face consultări pentru constituirea unui guvern de uniune naţională în condiţiile în care oamenii sunt îngrijoraţi de vieţile părinţilor şi bunicilor, este o idee pe care nu o susţin şi nu o vom susţine niciodată", ne-a declarat Dan Barna, preşedintele USR.

 

Te-ar putea interesa și ....
Politica Vezi toate articolele
Crossuri parteneri