Dan Barna: Vlad, un manager foarte bun. Îl susținem fără niciun fel de ezitare
Autor: Andreea Ditcov pe 12 apr, 10:01 | Guvern

Guvernul României

Vicepremierul Dan Barna spune că ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, este susținut de USR PLUS și că acesta își asumă propriile greșeli, fiind un politician vertical. 

Vicepremierul Dan Barna a declarat că Alianța USR PLUS îl susține pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, conform Mediafax. Barna a mai spus că nu există niciun conflict între premier și ministru, ba chiar râd în birou când se uită la televizor. Întrebat dacă Vlad Voiculescu face bine ce face la Ministerul Sănătății, președintele USR, Dan Barna a răspuns: „Categoric, da”. El a spus că Vlad Voiculescu și-a asumat publicarea datelor din Registrul de Evidență Național al Vaccinărilor, iar transparentizarea este unul dintre obiectivele ferme ale USR PLUS în această guvernare.

„Tema actuală a României în ziua de astăzi este lupta cu pandemia. Este subiectul zero al știrilor în fiecare zi pentru că e normal să fie așa, e subiectul care îi afectează pe toți în diverse modalități, dar ne afectează pe toți. Prima luptă o duce Ministerul Sănătății. E perfect normal ca Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, să fie în fiecare zi în lumina știrilor pentru că este vârful de lance al luptei, al războiului pe care statul român și statele europene îl duc cu această pandemie. A transparentiza datele este un lucru foarte bun. Este un lucru firesc, exact cum Claudiu Năsui a transparentizat datele de la Ministerul Economiei și a dat toate contractele Ministerului Economiei. Un alt lucru firesc și normal”, a spus Dan Barna.

„Își asumă când greșește”

 

Vicepremierul a comentat și faptul că ministrul Sănătății nu a știut ce conține ordinul privind înmormântarea persoanelor decedate de COVID-19.

„Vlad tocmai își cere scuze, este un om care își asumă atunci când greșește. Sunt puțini de acest soi în politică, spunând „da, am insistat pe o informație care era inexactă, îmi cer scuze, nu aveam dreptate”. Câți politicieni spun asta sau au verticalitatea atunci când greșesc (...) să vină să spună „da, am dat-o de grad, a fost o exprimare nefericită”?”. a mai spus vicepremierul Barna.

„Declarații politice”

 

Întrebat despre faptul că liberali sunt deranajați de Vlad Voiculescu și îi cer acestuia demisia, Dan Barna a spus că sunt „declarații politice” și e firesc ca ele să existe în coaliție, dar respinge ideea unui scandal între Voiculescu și premierul Cîțu.

„Vlad face ceea ce trebuie să facă un ministru al Sănătății. (...) Este un manager foarte bun. Niciun alt minister nu este atât de în prima linie cum e acum MS. Îl susținem fără niciun fel de ezitare. Asta cu cearta este atât de marketing, pentru că deseori sunt cu Vlad și cu Florin Cîțu la masă în biroul premierului sau în ședința de Guvern, ne uităm la televizor și nu poți să nu râzi când vezi ce se inventează că ai fi spus sau care era scopul din spate. Multe nu au nicio legătură cu realitatea. Ideea că e o ceartă în Guvern o resping și este falsă”, a mai declarat Dan Barna.

Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri