Dan Nica: PSD nu are niciun proiect politic cu AUR. Replică după mesajul PNL
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Dan Nica: PSD nu are niciun proiect politic cu AUR. Alexandru Muraru să nu mai folosească antetul Guvernului României pentru a dezinforma Bruxelles-ul

Liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, Dan Nica, atrage atenţia că Partidul Social Democrat nu are niciun proiect politic cu AUR şi îi solicită deputatului PNL, Alexandru Muraru, să nu mai folosească antetul Guvernului României pentru scrisori politice care contrazic realitatea şi dezinformează Bruxelles-ul.

"Îl informez pe domnul deputat al Partidului Naţional Liberal, deşi ar fi fost de aşteptat să ştie, că PSD nu are niciun proiect politic cu AUR, astfel că solicitarea unei intervenţii urgente a conducerii socialiştilor europeni este cel puţin bizară. Mai mult decât atât, antetul Guvernului României nu trebuie folosit în mod abuziv pentru a-şi justifica funcţia primită de la partid", a precizat Dan Nica.

Europarlamentarul a arătat că este absolut firesc într-o democraţie consolidată ca un partid politic să negocieze cu toate forţele politice din Parlament pentru a obţine susţinere în vederea dărâmării unui guvern. Dan Nica a adăugat că PSD va avea discuţii cu reprezentanţi parlamentari ai Puterii, cu cei ai minorităţilor şi cu toate celelalte forţe politice din Parlament, nu doar cu AUR, astfel încât moţiunea de cenzură să treacă.

"Îi atrag atenţia deputatului PNL că reprezentanţii AUR din comisiile parlamentare din Parlamentul României votează, de cele mai multe ori, alături de reprezentanţii Puterii. Să fie oare vorba despre un parteneriat politic AUR - PNL-USR ?", a mai spus liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European.

Muraru: Am solicitat intervenţia conducerii socialiştilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD şi AUR

Deputatul Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, anunţă că a solicitat oficial, joi, "intervenţia urgentă" a conducerii socialiştilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD şi AUR.

Potrivit unui comunicat al deputatului transmis Agerpres, în Romania a luat naştere "o alianţă contra naturii: socialiştii români sunt aliaţi cu fasciştii pentru a da jos Guvernul".

"Este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când PSD ar pregăti şi vota o moţiune de cenzură alături de un partid extremist, de factură neo-fascistă. Practic, prin această acţiune politică, formaţiunea social-democrată s-ar întoarce în urmă cu 30 de ani, când colabora deschis cu formaţiuni extremiste, antisemite, fasciste. În lumina acestor evenimente de pe scena politică şi din Parlamentul României, unde în mod dubios se conturează o opoziţie toxică, am transmis o scrisoare liderului Partidului Socialiştilor Europeni, Sergei Stanishev, preşedintelui Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe Garcia, precum şi tuturor eurodeputaţilor membri S&D, aducându-le în atenţie procesul de formare a unei înţelegeri între PSD şi AUR, în forul suprem al democraţiei de la Bucureşti", afirmă Muraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel