Dan Nica, desemnat să supravegheze Mecanismul de Redresare şi Reziliență în UE
Autor: Rodica Mitu pe 07 apr, 14:11 | Stiri

Europarlamentarul Dan Nica desemnat să supravegheze Mecanismul de Redresare şi Reziliență în UE / Foto Pexels

Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a fost ales în grupul europarlamentar de supraveghere a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă.

Europarlamentarul Dan Nica a fost desemnat să supravegheze Mecanismul de Redresare şi Reziliență la nivel european.

Grupul de lucru, format prin decizia Conferinței președinților de grupuri politice din Parlamentul European, va exercita controlul asupra principalului instrument de ieșire din criză.

„Vom monitoriza punerea în aplicare a Mecanismului ce totalizează 672,5 miliarde de euro, sub formă de subvenţii şi împrumuturi în condiţii avantajoase pentru statele membre, şi vom avea de două ori pe lună dialoguri de evaluare cu Comisia Europeană. Practic, prin acest grup de lucru se exercită controlul parlamentar asupra modului în care fondurile UE sunt direcţionate de la Bruxelles către statele membre. Priorităţile mele sunt repartiţia justă şi eficientă a banilor europeni pentru România şi verificarea implementării la nivel naţional a Planului de Redresare şi Rezilienţă”, a declarat europarlamentarul Dan Nica.

Liderul social-democrat a precizat că grupul de lucru va analiza toate documentele care vor fi emise în baza Regulamentului privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

Stiri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri