Dan Tudorache anunţă testarea a 1000 de bucureşteni pe zi. Pavel Popescu l-a sunat pe Ludovic Orban: Aduceți-l naibii odată!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a anunţat că va achiziţiona un computer tomograf cu un soft special care va putea realiza 1000 de teste pentru coronavirus pe zi. Deputatul liberal Pavel Popescu l-a sunat pe premierul Ludovic Orban în timpul emisiunii la care participa. 

"Mâine este şedinţă de consiliu şi, dacă vom obţine aprobarea, în 10 zile vom avea un aparat computer tomograf care va putea realiza 1000 de teste pe zi pentru depistarea coronavirusului. Înţeleg că are un soft special", a declarat Dan Tudorache la Antena 3. 

Pavel Popescu a acuzat un FAKE NEWS, după care a revenit 

Deşi iniţial deputatul liberal Pavel Popescu l-a acuzat pe primarul sectorului 1 de propagarea de ştiri false, ulterior a revenit asupra declaraţiei şi i-a cerut acestuia să nu se mai laude la TV şi să cumpere dispozitivul. 

"Nu sunt specialist, dar ce vreţi să faceţi cu un computer tomograf, dle primar? Este fals ce spuneţi, coronavirusul nu poate fi depistat cu un CT, computer tomograf", a replicat acesta. 

După ce i s-a adus la cunoştinţă că şi alte ţări folosesc radiografiile CT pentru a depista afecţiuni ale plămânilor cauzate de coronavirus, deputatul a revenit asupra declaraţiei. "Dacă aveţi posibilitatea să luaţi aparatul, luaţi-l şi faceţi teste, e nevoie. Nu vă mai lăudaţi la tv", a spus Popescu. 

Ba mai mult, i-a cerut primarului să îl sune pe Ludovic Orban şi să îi aducă la cunoştinţă problema, dacă nu are fonduri. "Sunt convins că dl premier, dacă îl sunaţi acum, vă va ajuta cu ce aveţi nevoie. Acum, dacă îl sunaţi. Uitaţi, îl sun eu şi îi spun", a continuat liberalul. 

Ludovic Orban, sunat în timpul emisiunii 

La câteva minute după ce i-a cerut primarului Tudorache să îl sune pe Orban, Pavel Popescu a revenit şi a spus că a discutat cu premierul. 

"Am închis acum cu premierul. În momentul de faţă, singura testare sută la sută sigură, veridică, este cea PCR. Pot să îl asigur pe dl Tudorache că dacă are un astfel de aparat, să îl sune pe dl Orban şi să îl doneze, să îl împrumute, orice. Aduceţi naibii aparatul ăla odată", a conchis Pavel Popescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel