Dan Tudorache: Sunt BLOCAT! E o miză foarte mare. Interese URIAȘE / VIDEO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, declarație explozivă în cadrul unei dezbateri marca DC News.

În cadrul dezbaterii DC News pentru Sectorul 1, primarul în funcție Dan Tudorache și candidat la alegerile locale din 27 septembrie, a vorbit despre o „mare nerealizare” a sa.

„Într-o mare parte din zona de nord a Sectorului 1, undeva la 900 de hectare, nu pot să trag apă canal și gaze. De la Pădurea Băneasa până la șoseaua de centură. Sunt 900 de hectare și oamenii trăiesc cu străzi de pământ, fără apă potabilă, doar cu puțul, cu fosă septică. Sunt și blocuri construite înainte să ajung eu la primărie. Au fost construite șase blocuri și în momentul de față folosesc fosa septică”, a spus Dan Tudorache. 

Tudorache: Interese mari, blocaj sistematic

În continuare, primarul Dan Tudorache a vorbit despre „blocajul sistematic” cu care s-a confruntat.

De un an și jumătate am dat drumul la PUZ-ul de Sector pentru că e greu de elaborat, dar de mai bine de 7-8 luni de zile sunt atacat în instanță, sunt blocat cu acest PUZ. Noi nu putem trage apă canal și gaze pe acea zonă, fără să avem un PUZ”, a mai spus Dan Tudorache la dezbaterea DC News.

„Dacă Primăria Capitalei ar fi actualizat PUB-ul, care a fost realizat în 2000... Un oraș este într-o dinamică. Nu poți să stai 20 de ani cu același plan urbanistic general. Celelalte sectoare au reușit să-și treacă PUZ-urile, cred că cu două-trei luni înainte. E o miză foarte mare pe Sectorul 1, cu spații foarte generale, unde interesele sunt atât de mari încât blocajul a fost sistematic, cu procese și tot felul de probleme. Nu numai că ni le creează nouă, administrației locale, ci și cetățenilor”, a explicat Dan Tudorache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel