Dan Vîlceanu - Olguţa Vasilescu, replici pe legea carantinei. "80 la sută e legea PSD" / "Mă înfioară"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dan Vîlceanu (PNL) şi Lia Olguţa Vasilescu (PSD) au avut un schimb de replici pe legea carantinei şi izolării. Liberalul a afirmat că PSD a modificat 80 la sută din lege şi tot spune că este proastă. 

Iată mai jos dialogul dintre cei doi: 

Lia Olguţa Vasilescu: Sunt câteva articole cu care nu putem fi de acord. De ce este nevoie să reţii bunurile? Îmi explicau colegii că nu e doar o lege pentru COVID, ci şi pentru alte boli. Acum lumea e focalizată pe COVID. Nu poţi să îmi reţii telefonul şi alte bunuri. Sunt lucruri cu care nu putem fi de acord şi nici societatea civilă nu este de acord. Ele trebuie corectate. Decât să dăm drumul la o lege pe care mâine să trebuiască să o amendăm că e proastă, mai bine o lucrăm bine. Până atunci, ei au o legislaţie pe care pot lua măsurile pe care le doresc. 

Dan Vîlceanu: Articolele de Cod Penal la care se referă dna Vasilescu se referă la făptuitor. Făptuitorul nu poate fi decât stabilit de către o instanţă. Ca să poţi spune asta despre cineva, e nevoie de o decizie a unei instanţe. Dacă e un infectat şi vrei să îl iei de pe stradă, trebuie să îi faci dosar penal şi să aştepţi 3 ani să se judece? 

Lia Olguţa Vasilescu: Nu e adevărat... 

Dan Vîlceanu: Eşti făptuitor după ce decide instanţa. Până atunci beneficiezi de prezumţia de nevinovăţie. Până atunci nu ai cum să obligi o persoană! Orice persoană poate contesta un act administrativ. Dar pentru asta trebuie să existe un act administrativ. Mai departe. Această lege a ajuns în Camera Deputaţilor, unde i s-au adus 84 de amendamente, votate în unanimitate de Comisia Juridică. S-a întâmplat într-o zi. Asta au considerat deputaţii. Cum să vii să spui că e legea PNL? 

Lia Olguţa Vasilescu: Toată lumea se referă la varianta Guvernului, nu la modificările aduse de deputaţi. 

Dan Vîlceanu: Cum să vii să mai spui că e legea Guvernului? Dl Ciolacu spunea că este modificată în proporţie de 80 la sută de Camera Deputaţilor... păi este legea voastră, a PSD-ului de la Cameră. 80 la sută este legea PSD. Şi ei vin şi spun că e groaznică. Aici e un război PSD - PSD. De fapt, senatorii vin şi spun că deputaţii PSD au făcut o lege proastă, despre asta e vorba. 

Lia Olguţa Vasilescu: Ce scheme alambicate, mă înfioară. Toată lumea se referă la legea care a fost transmisă de Guvern. Nu ce a făcut Parlamentul în Camera Deputaţilor. Încă o dată spun, noi când am primit-o, tocmai pentru că nu am vrut să o blocăm, am votat-o foarte rapid, spunând că va primi corecţii şi la Senat, unde au timp să facă şi dezbateri. Asta se şi întâmplă! Care este problema? 

Dan Vîlceanu: Problema este că sâmbătă am fost la un spital COVID şi doi pacienţi infectaţi plecaseră din spital. Acei pacienţi ajung în comunitate, unde dau virusul mai departe. Cine garantează că stau acasă? Sunt liberi să umble! 

Lia Olguţa Vasilescu: În toată lumea, dacă eşti asimptomatic, stai acasă izolat. 

Dan Vîlceanu: Dl ministru Tătaru mi-a spus că dacă stai lângă un bolnav COVID în stare gravă, îi auzi plămânii ca şi cum ai strânge hârtie creponată în mână. Dacă asta vrem pentru români... Şi unul, doamnă, poate ajunge în starea asta zilele astea. 

Lia Olguţa Vasilescu: Aşa, şi aveţi impresia că noi nu vrem să fie trataţi românii, sau cum?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel