Dan Vîlceanu va fi noul premier desemnat. Dacian Cioloș se retrage - Surse Realitatea Plus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Dan Vîlceanu
Dan Vîlceanu
Dan Vîlceanu va fi noul premier desemnat, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.

Dan Vîlceanu va fi noul premier desemnat, iar Dacian Cioloș ar urma să se retragă, potrivit unor surse citate de Realitatea Plus.

Astfel Dan Vîlceanu ar fi propunerea de premier avansată de Partidul Național Liberal, susțin aceleași surse liberale. De altfel, Dacian Cioloș a dat de înțeles anterior că ar putea renunța la mandatul de premier desemnat dacă liberalii îl lasă pe Florin Cîțu în spate și vin cu o altă propunere. Conform surselor, vor face acest lucru cei din Partidul Național Liberal. Dan Vîlceanu ar urma să fie premierul desemnat și în acest mod Dacian Cioloș, spun sursele, ar face un pas în spate astfel încât să fie deblocată această criză și să fie refăcută coaliția de guvernare în jurul Partidului Național Liberal, cu premier de la liberali. Rămâne de văzut însă care vor fi concluziile în urma întâlnirii dintre formațiunile politice care formau coaliţia, întâlnire care începe la ora 14:00.

Reamintim că numele lui Dan Vîlceanu a fost vehiculat ca fiind o variantă de premier din PNL și după ce Guvernul Cîțu a căzut. Atunci se vorbea că Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor, ar fi un alt posibil candidat la funcția de prim-ministru, pe aceași listă aflându-se atunci și Ludovic Orban, Lucian Bode și Florin Cîțu. Potrivit Realitatea Plus, trei surse ar fi confirmat faptul că secretarul general al PNL se află pe lista scurtă de posibili premieri a PNL. Acesta ar fi văzut ca o variantă avantajoasă deoarece ar putea fi controlat ușor de premierul demis prin moțiune de cenzură, Florin Cîțu, susțineau aceleași surse. Astfel, Cîțu ar putea guverna din umbră prin Dan Vîlceanu. 

Drulă a confirmat pentru DCNews: Cioloș, cu mandatul pe masă dacă PNL îl retrage pe Cîțu

Cătălin Drulă, ministru al transporturilor în Guvernul Cîţu, a anunţat ieri la DC NEWS că Dacian Cioloş şi-ar putea depune mandatul dacă negocierile dintre PNL, USR şi UDMR vor duce la un acord pentru un premier PNL, altul decât Florin Cîţu. 

"Eu sper ca oamenii să vadă realitatea. Noi vrem pe bune să facem un Guvern. Nu vrem un guvern minoritar sau monocolor, ci vrem să refacem coaliţia după eliminarea problemei din coaliţie, adică Florin Cîţu premier. Avem discuţii în curs. Dacă asta nu funcţionează, vom lua o decizie şi ne vom asuma să căutăm un vot de susţinere în Parlament. Asta e logic! Asta nu e varianta A, dar mergem pe varianta de rezervă pentru că vrem să facem Guvernul. Eu aş vrea să continui proiectele, avem program pe sănătate, pe economie. Eu cred că există o dorinţă de a reface coaliţia şi în rândul partenerilor, pe semnalele pe care le avem. Premierul de la PNL e o variantă pe care o putem discuta, e un scenariu posibil. Dacă avem un acord pe chestiunea asta, dl Cioloş poate depune mandatul. Ne interesează să găsim o soluţie. Doar cazul extrem în care mergem cu guvern minoritar ar face să pice celelalte variante", a spus Cătălin Drulă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel