Daniel Dines, co-fondatorul UIPath, avere mai mare decât George Soros
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură video cu Daniel Dines
Captură video cu Daniel Dines
Daniel Dines, românul care a pus bazele companiei UiPath, abia listată la bursa de pe Wall Street, are o avere mai mare decât George Soros, conform unui top realizat de Bloomberg. 

Dines, în vârstă de 49 de ani, are acum o avere de 7,63 miliarde de dolari, după un plus de aproape 3 miliarde de dolari, în baza prețului de 69 de dolari pe acțiune, la care au închis acțiunile UiPath miercuri, în prima zi de tranzacționare pe bursă.

Miliardarul ungar George Soros se află chiar sub Dines, în topul Bloomberg, pe locul 347, cu o avere de 7,6 miliarde de dolari.

"Pentru cineva care a venit în SUA din Europa la 20 de ani, a fost o mare provocare să mă adaptez la viaţa din State, chiar dacă, din punct de vedere profesional, experienţa la Microsoft a fost extraordinară. Dar am avut o idee nebună să mă întorc în România şi să pun bazele unei companii", a spus Daniel Dines, conform Bloomberg, anul trecut. 

Dines se regăsește, de asemenea, în topul Forbes al miliardarilor, pe locul 451, cu o avere estimată de 6 miliarde de dolari. Singurul român care se mai regăsește în acest top este Ion Țiriac, acum al doilea cel mai bogat român, el fiind pe locul 1.833, cu o avere de 1,7 miliarde de dolari, scrie Economedia.

UiPath, care în 2019 era evaluată la 7 miliarde de dolari, valorează acum 30 miliarde de dolari după ce a fost listată la bursă. 

"Când începi o afacere dintr-un oraş mic, fără nicio piaţă disponibilă, ai şi un avantaj ascuns. Te forţează să gândeşti global încă din prima zi", a explicat Daniel Dines, conform sursei citate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel