Daniel Tudorache, cea mai aşteptată veste în pandemie: De astăzi este funcţional!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
"De azi, computerul tomograf de la Institutul 'Matei Balș' este funcțional!", anunţă Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1. 

"Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a emis autorizația de funcționare. Pe 6 mai achiziționam, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID 19. Acesta a fost amplasat în curtea Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", pentru a fi folosit de medicii de aici.

De atunci (de 86 de zile, mai exact), am așteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: Autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizația de funcționare. Începând de azi, acest computer tomograf performant va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei, aflată în dotarea specialiștilor institutului. Le urez succes și cât mai multe cazuri testate și negative!", transmite primarul Daniel Tudorache. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel