Daniel Tudorache, cea mai aşteptată veste în pandemie: De astăzi este funcţional!
Autor: Mihai Ciobanu pe 31 iul, 11:44 |  Coronavirus

"De azi, computerul tomograf de la Institutul 'Matei Balș' este funcțional!", anunţă Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1. 

"Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare a emis autorizația de funcționare. Pe 6 mai achiziționam, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant cu un soft special care permite depistarea infectării cu COVID 19. Acesta a fost amplasat în curtea Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș", pentru a fi folosit de medicii de aici.

 

 

De atunci (de 86 de zile, mai exact), am așteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hârtie a venit chiar azi: Autorizația pentru desfășurarea de activități în domeniul nuclear. Altfel spus, autorizația de funcționare. Începând de azi, acest computer tomograf performant va fi o armă puternică în lupta împotriva pandemiei, aflată în dotarea specialiștilor institutului. Le urez succes și cât mai multe cazuri testate și negative!", transmite primarul Daniel Tudorache. 

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri