Daniel Zamfir - Cristina Trăila, ceartă în direct pe bugetul naţional: De ce minţiţi?/ V-aţi obişnuit să guvernaţi aşa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Daniel Zamfir şi Cristina Trăila au avut un schimb aprins de replici pe tema bugetului naţional. Totul a plecat de la plata pensiilor pentru români. 

Iată dialogul dintre cei doi: 

Daniel Zamfir: De ce şi-a asumat Guvernul răspunderea pe legea bugetului? 

Cristina Trăila: Pentru că era necesar să avem un buget, nu să fim ca anul trecut când, dacă vă aduceţi aminte, a fost adoptat în primăvară. 

Daniel Zamfir: Dar de ce nu a fost dezbătut? 

Cristina Trăilă: Să vă aduc aminte cum anul trecut am stat în comisia de buget finanţe până la 3 noaptea pentru nişte amendamente care nici nu au fost citite în acea comisie? Aia a fost dezbatere? 

Daniel Zamfir: Asumarea răspunderii e transparentă? 

Cristina Trăilă: Ne-am asumat necesitatea de a avea un buget pentru a plăti pensii şi salarii de la 1 ianuarie. Anul trecut am avut buget în martie. 

Daniel Zamfir: Pot să vă zic să spuneţi adevărul? Ca să nu vă zic să nu minţiţi. De ce nu se puteau plăti pensiile dacă bugetul  nu era aprobat? Anul trecut cum s-a putut? De ce minţiţi, dvs şi Guvernul, că nu aţi putut introduce în legea de buget de acum dublarea alocaţiilor? 

Cristina Trăilă: Pentru că o lege este adoptată când este în Monitorul Oficial. Dacă vă imaginaţi că guvernăm pe nişte cifre... dvs aşa v-aţi obişnuit! Dacă noi am creionat bugetul anul trecut pe nişte cifre bine definitivate, nu ne abatem! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel