Daniel Zamfir, reacţie DURĂ după anunţul lui Cîţu: Marea CACEALMA a amânării ratelor
Autor: Florin Răvdan pe 26 Martie, 21:38 | Economie

Senatorul PSD Daniel Zamfir a reacţionat dur după ce ministrul Florin Cîţu a anunţat prevederile ordonanţei de amânare a ratelor şi afirmă că totul este doar o cacealma. 

"MAREA CACEALMA A ORDONANȚEI DE AMÂNARE A RATELOR LA CREDITE.

1. Cei care înregistrau întârzieri la plata ratelor anterior pandemiei de coronavirus NU sunt eligibili pentru suspendarea ratelor. Deci un om care avea dificultăți la plata ratelor și care va avea dificultăți și mai mari în contextul #covid19, nu poate apela la această măsură.

2. Nu există măsuri pentru cei executați siliți. Popririle și vânzarea imobilelor la licitație publică vor continua.

3. Statul va garanta pentru bănci dobânzile din perioada în care operează suspendarea ratelor la creditele ipotecare.

4. Dobânzile datorate de debitori aferente ratelor suspendate se vor capitaliza la soldul creditului, fapt care conduce la o împovărare a debitorului.

5. Ordonanță se aplică strict debitorilor afectați direct sau indirect de criză coronavirusului. Împrumutatul ar urma să depună la bancă o cerere privind suspendarea ratelor, dar această va fi verificată de către bancă și abia ulterior aprobată. Aprobarea se va face cu respectarea unor norme ce urmează a fi adoptate de către MFP. Așadar, decizia de implementare pare a rămâne la latitudinea băncii.", a scris Daniel Zamfir pe Facebook. 

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri