Date statistice după ultimul week-end fotbalistic!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Câteva date statistice după terminarea ultimului week-end fotbalistic! Cifre, goluri, assisturi despre cei mai importanți jucători sau antrenori din Europa. 

În acest week-end au fost noi etape din campionatele importante din Europa. 

În Franța, aseară a avut loc derby-ul între cele două mari forțe fotbalistice franceze, campioana Paris Saint Germain(PSG) și cei de la Olympique Lyon                                        

Partida s-a terminat cu scorul de 4-2 pentru echipa gazdă. La oaspeți, am avut o prezență românească, portarul titular al echipei naționale a fost rezervă neutilizată. După disputarea a 24 de etape, cei de la PSG sunt lideri detașați în clasament, având 61 de puncte, pe locul secund fiind cei de la Olimpique Marseille, care se află la o lungime de 12 puncte, aceștia având 49 de puncte. Pierzătorii din derby-ul disputat aseară, ocupă locul 9, cu doar 33 de puncte. Aceștia au acumulat 9 înfrângeri, un record negativ pentru echipa cu 7 titluri de campion în Ligue 1. Cu fotbalistul brazilian Neymar accidentat, totuși tânărul star francez Mbappe și fotbalistul argentinian Di Maria au cărat în spate echipa. Di Maria a deschis scorul în minutul 22 și a oferit pasa de gol în minutul 79. Argentinianul a ajuns la 8 goluri marcate, urcând pe locul 10 în topul marcatorilor și oferind al 12-lea assist în acest sezon, fiind schimbat aseară în minutul 85. Francezul a marcat golul pentru 2-0 în minutul 38, ajungând la 15 goluri în sezon, fiind pe locul 2 în topul marcatorilor din sezon, la 1 reușită de atacantul celor de la AS. Monaco, francezul Ben Yedder. În acest sezon, această ofensivă de 4 jucători, dintre care trei fiind în primul 11 al echipei, Di Maria-Mbappe-Icardi-Neymar, au oferit în acest sezon publicului spectator, 68 de goluri marcate și 39 de pase de gol. Kylian Mbappe a marcat 23 de goluri și a oferit 10 pase de gol, Neymar a marcat 15 goluri și a oferit 9 pase de gol, Icarci are 18 goluri marcate și a oferit 4 pase de gol iar Di Maria are 12 goluri marcate și a oferit 18 pase de gol.

În Spania, în prima ligă La Liga, aseară, adversara campioanei României CFR Cluj din 16-imile Europa League, Sevilla a suferit o înfrângere total neașteptată

Ocupanta locului 5 în prezent, loc care o duce în grupele competiției secunde europene, Europa League, aceștia au suferit o înfrângere dramatică, pe final de partidă, în fața ultimei clasate, Celta Vigo. Cei de la Sevilla au condus în meci din minutul 23 prin golul lui El Nesry, iar după o partidă echilibrată, cu atacuri de ambele părți, cei de la Celta Vigo au reușit să înscrie prin Iago Aspas în minutul 78 iar mai apoi când totul se ducea spre un egal, Sisto, care a intrat de pe bancă în minutul 46, a marcat golul victoriei pentru cei de la Celta în minutul 90+1. Prin această victorie, a 4-a în sezon din 23 de etape disputate, aceștia scapă de ultimul loc și chiar urcă deasupra locurilor retrogradabile, pe locul 17.                 

Cei de la Sevilla, au câștigat în acest sezon 39 de puncte cu 11 victorii, 6 egaluri și 6 înfângeri cu antrenorul Julen Lopetegui, cu doar 2 puncte mai mult față de sezonul trecut după disputarea aceluiași număr de etape, 37 cu antrenorul Pablo Machin. Tot odată, Sevilla este echipa care pierde cele mai multe puncte în ultimul sfert de oră în meciurile disputate în prima ligă spaniolă, aceștia pierzând 8 puncte, față de doar 7 ale celor de la Celta. Youssef En Nesryi, marcatorul golului celor de la Sevilla, este primul jucător care înscrie gol pentru două echipe diferite în acest sezon spaniol, acesta marcând 4 goluri pentru Leganes iar acum 1 pentru adversara celor de la CFR.               

În același campionat, cei de la FC Barcelona au avut o partidă nebună în fața celor de la Betis Sevilla


Aceștia au fost conduși de 2 ori dar au reușit de fiecare dată să revină și să întoarcă scorul, câștigând meciul cu 3-2. Starul argentinian Leo Messi a oferit aseară 3 pase decisive de gol, fiind al 2-lea jucător care reușește un hat-trick de goluri(2 în acest sezon) și un hat-trick de assisturi, în cele cingi ligi importante de fotbal în acest sezon, după jucătorul care evoluează în prima ligă din Germania, Timo Werner care are 2 hat-trickuri de gol și un hat-trick de assisturi. Tot Leo Messi este cel care mai atinge o bornă statistică importantă în acest sezon. Este al 2-lea jucător care în acest sezon atinge cifre duble pentru goluri marcate(14) și assisturi oferite(10), în primele cingi ligi europene, după Jadon Sancho care are 12 goluri marcate și 13 pase de gol oferite. 

Pe lângă acestea, alte câteva echipe și jucători au avut realizări importante pentru ei cât și pentru statistica fotbalistică


Jucătorul Nabir Fekir(Real Betis), care a înscris aseară contra celor de la Barcelona, este primul jucător care evoluează în La Liga, care înscrie în primele lui 2 partide împotriva campioanei Spaniei, în secolul 21, având 2 goluri înscrise. 

Sergio Ramos, căpitanul celor de la Real Madrid, a bifat aseară, în victoria echipei lui în deplasarea de la Osasuna 4/1, al 5-lea jucător ca și număr de prezențe în campionatul spaniol, cu 440 de meciuri jucate, depășindu-l pe Fernando Hierro cu 439 de prezențe.

Cei de la Real Sociedad au câștigat pe teren propriu contra celor de la Athletic Bilbao cu scorul de 2/1. Aceștia au învins echipa bască pentru a 3-a oară consecutiv pe teren propriu, ceea ce se întâmplă pentru prima dată din anul 1987, sezon în care, cei de la Sociedad cucereau titlul de campioni. 

Raul de Tomas, jucătorul cumpărat de cei de la Espnayol la începutul acestui an de la echipa portugheză Benfica, este primul jucător care înscrie în 4 goluri în primele lui 4 meciuri, în secolul 21. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel