De ce a intrat generalul Predoiu în politică: Am avut două oferte
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Generalul Silviu Predoiu, cel mai longeviv director operativ al SIE și candidat din partea Pro România la alegerile parlamentare, a dezvăluit la DC News de ce a intrat în politică. 

Întrebat ce l-a făcut să intre în politică, generalul Silviu Predoiu a dezvăluit, în primul rând, care este „semnul lui de întrebare.”

„Eu sunt un idealist. Nu mă deranjează că unii mă privesc cu antipatie, dacă ar încerca să-și argumenteze punctul. Semnul meu de întrebare este că avem tot felul de presupuneri.

Eu mi-am permis, în numele Serviciului, să presupun că toți românii sunt corecți afară și să spun, asumându-mi răspunderea față-n față cu șeful Parchetului, la un moment dat, cu colegii de la intern, că nu voi urmări niciodată un român în exterior, doar dacă e implicat și am probe! Se pare că reciproca n-a fost valabilă în ceea ce privește ofițerii de informații în România”, a spus Silviu Predoiu la DC News.

Predoiu: Cred că aș putea fi de folos cetățenilor

În continuare, Silviu Predoiu a povestit că „după ce am trecut în rezervă, n-aveam un plan în acest sens. Am avut două oferte pe care le-am declinat atunci. Am stat vreo două luni, au fost cele mai grele pentru mine. După o viață învățat cu un anumit regim, cu un obiectiv clar, respectiv să dau, să ofer celorlalți, mi se părea ciudat să stau și să mă întreb ce fac.”

„Când domnul Ponta m-a întrebat, întâlnindu-l într-un context, dacă aș fi interesat să-l consiliez, a fost o colaborare benevolă și fără o condiționare. Mi s-a părut interesant. Discuțiile avute ulterior, propunerile, m-au făcut să cred că aș putea fi de folos cetățenilor”, a subliniat generalul Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel