De ce demisionează medicii. PSD, întrebare CHEIE pentru Orban
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
PSD a lansat o întrebare cheie pentru Ludovic Orban, după ce mai mulţi medici au demisionat în plină pandemie de coronavirus. 

Liderul senatorilor PSD, Radu Preda, îl întreabă pe premierul Ludovic Orban cu ce drept vrea să le retragă medicilor dreptul de liberă practică şi dacă a fost curios să îi sune, pentru a înţelege de ce demisionează. Radu Preda spune că Orban nu ştie „cum e să fii pus în faţa faptului împlinit şi să fii aruncat drept carne de tun".

„Eu mă întreb dacă oamenii ăştia n-or să mai meagră la serviciu deloc, ce o să le facă domnul Orban? O să trimită poliţia peste ei?", spune Radu Preda.

"Victor Costache, dezertor"

Mai mult, acesta îl numeşte „dezertor" pe fostul ministru al Sănătăţii Victor Costache şi crede că lui ar trebui să i se interzică dreptul de a mai avea funcţii de conducere sau dreptul la liberă practică, pentru ca legea să se aplice pentru toţi.

Liderul senatorilor PSD crede că demisiile sunt „un semnal de alarmă că este ceva greşit la nivel de conducere" şi îi invită pe liberali să se sancţioneze unul pe altul, "să vă luaţi la rând, iar cine a greşit să plece şi din funcţie şi din partid".

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul ia în calcul să interzică dreptul de liberă practică şi prelungirea perioadei de preaviz pentru medicii care demisionează, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel