Nelu Tătaru a spus-o. De ce avem mai mulți MORȚI decât alte țări: "Am decis să raportăm TOT"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ministrul Nelu Tătaru a vorbit despre rata mortalității din România. Care e diferența față de celelalte țări.

"Suntem pe locul 15 în contextul întregii perioade de pandemie. Mortalitatea este dată de cazurile grave, cazurile cu comorbidități, după îndelungă suferință și luptă cu boala în Terapiile Intensive. Există patologii concomitente, există patologii decompensate în aceste 7 luni și există în același timp și resurse limitate în această boală. Discutăm de o boală efectivă dată de SARS-CoV-2, dar vorbim și de o mortalitate dată de decompensările bolilor cronice.

Dacă v-ați uitat în raportările noastre, sunt tocmai aceste decompensări ale acestor boli cronice", a declarat Nelu Tătaru. 

De ce e rata atât de mare la noi, în comparație cu alte state?

"Raportăm efectiv la tot ce înseamnă comorbidități. Noi am văzut și celelalte raportări. Spre exemplu, sunt țări care dau acele raportări doar pentru persoanele raportate de SARS-CoV-2, fără comorbidități sau decompensarea acestor comorbidități. Noi am decis să raportăm toate decesele care au avut, odată SARS-CoV-2, dar și decompensările patologiilor prin prezenta virusului, decesele fiind din aceste cauze", a completat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel