De ce este Africa săracă. Raport DEVASTATOR
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un nou studiu al ONU arată care este valoare pierderilor continentului african. Iată care sunt cauzele care generează sărăcia.

Un nou studiu al ONU arată că Africa pierde aproape 89 de miliarde de dolari pe an în fluxuri financiare ilicite, cum ar fi evaziunea și furtul de impozite, în valoare mai mare decât primește ca ajutor pentru dezvoltare. Estimarea, publicată luni în raportul de 248 de pagini al Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), este cea mai cuprinzătoare ONU până în prezent pentru Africa. Prezintă o tendință de creștere în timp și este mai mare decât majoritatea estimărilor anterioare.

Aproape jumătate din cifra anuală totală de 88,6 miliarde de dolari este reprezentată de exportul de mărfuri precum aur, diamante și platină, se arată în raport. De exemplu, aurul a reprezentat 77% din totalul exporturilor subfacturate în valoare de 40 miliarde dolari în 2015, a arătat acesta.

Africa - Creditorul net al planetei

Raportul numește Africa un „creditor net al lumii”, repetând observațiile economiștilor conform cărora continentul care depinde de ajutor este de fapt un exportator net de capital din cauza acestor tendințe.

„Fluxurile financiare ilicite îi răpesc perspectivele Africii și ale oamenilor săi, subminând transparența și responsabilitatea și erodând încrederea în instituțiile africane”, a declarat secretarul general al UNCTAD Mukhisa Kituyi, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel