De ce explodează infectările cu COVID-19 în anotimpul rece. Medic: Asta arată foarte multe studii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce explodează infectările cu COVID-19 în anotimpul rece. Medic: Asta arată foarte multe studii / Foto: Pixabay
De ce explodează infectările cu COVID-19 în anotimpul rece. Medic: Asta arată foarte multe studii / Foto: Pixabay
Un medic român a explicat de ce explodează   infectările cu COVID-19 în anotimpul rece.

Au trecut deja aproape doi ani de când a izbucnit pandemia de coronavirus, iar de atunci încercăm să găsim soluții pentru a ține numărul infectărilor în frâu. Totuși, observăm că în sezonul rece numărul acestora explodează. Primăvara cazurile scad ușor, vara sunt foarte puține, un nou val vine toamna, iar apogeul este atins iarna. Ciclul se reia. Care este explicația? Temperaturile scăzute care ne fac să stăm mai mult la interior și să interacționăm cu ceilalți într-un spațiu restrâns. Astfel, crește și posibilitatea de a ne infecta, explică medicul Marius Geantă.

”E simplu. Pentru că interacțiunea se produce mai degrabă în interior, oamenii petrec mai puțin timp afară, iar transmiterea în interior a virusului e mai intensă decât în spațiu închis. Arată asta foarte multe studii. Ne aducem aminte de cele care arătau cum se transmite virusul într-un avion, cum se transmite într-un restaurant, dacă e sau nu ventilat, cum se transmite în clase, la școală, sunt date care există. Asta e explicația: oamenii petrec mai mult timp în interior și vin în contact mult mai apropiat.”, explică medicul Marius Geantă, scrie Realitatea.net

În plus, dacă anumite infecții respiratorii sunt influențate și de factori externi, cum ar fi temperatura sau umiditatea, datele colectate până acum despre SARS-CoV-2 arată că acest virus reprezintă o excepție.

”Virusul în sine pare că nu este influențat de căldură sau de umiditate. Nu avem același patern ca în cazul altor infecții respiratorii, cel puțin din ce știm până acum”, concluzionează Marius Geantă.

Epidemiologul Emilian Popovici: Valul patru se va autoelimina. Vârful va fi la mijlocul lui octombrie

Epidemiologul Emilian Popovici susține că valul patru "se va autoelimina". Potrivit acestuia, vârful valului ar urma să fie atins la mijlocul lunii octombrie.

„Acest val al pandemiei se va autoelimina datorită contagiozității ridicate a variantei Delta care va infecta un număr foarte mare de persoane în timp foarte scurt. În 4 luni acest val să va autoelimina, dar nu vor fi zile ușoare. Problema va fi maximă în vârf de val care nu va fi o zi, ci va fi un platou. Eu apreciez că se va ajunge la vârf de val la jumătatea lunii octombrie”, a spus Emilian Popovici, Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel