Urmărește emisiunea live
De ce în România numărul infectărilor nu este mare. Medic infecționist: Ăsta a fost obiectivul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
În România, traiectoria epidemiei de coronavirus este ”ușor ondulantă”, susține medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, care a explicat ce anume s-a urmărit prin măsurile luate până acum de Guvern, în criza de coronavirus.

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Militar, din Capitală, a explicat evoluția epidemiei în România, precizând că ea s-a întâmplat așa cum s-a dorit:

"Din punctul de vedere al evoluției în România, cred că traiectoria este cea pe care noi o așteptam. Bineînțeles că am avut și scenarii mai optimiste, și scenarii mai pesimiste, dar, în momentul de față, cred că trebuie să fim realiști. Este situația pe care am putut să o obținem prin implementarea tuturor acelor măsuri de distanțare socială și eu cred că România le-a implementat la momentul potrivit, față de alte țări din Europa", a declarat specialistul, la Realitatea Plus.

Acesta a fost obiectivul în România

"În momentul de față, în România vorbim de o epidemie limitată, adică nu vorbim de o limitare a transmiterii, însă vorbim de o creștere lentă a numărului de cazuri, iar acest lucru a fost în obiectivul nostru: să evităm o creștere abruptă a cazurilor, așa încât să evităm o supraîncărcare a sistemului medical, ce ar fi dus la o situație delicată în ceea ce privește managementul pacienților severi sau critici", a mai explicat medicul.

Evoluție ușor ondulantă

"Este importantă traiectoria de la o zi la alta. Vedem că în România avem o evoluție ușor ondulantă, adică nu avem o traiectorie în crescendo susținut. Am avut două zile în care numărul de cazuri a fost la jumătate aproape față de zilele anterioare, iar astăzi am înregistrat o creștere a numărului de cazuri. Oarecum ne așteptam să avem această situație, având în vedere că, în general, în timpul weekendului numărul de probe care sunt prelucrate este mai scăzut, pentru că nici laboratoarele nu au capacitatea de a asigura mâna de lucru 24 din 24", a mai adăugat medicul infecționist Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel