De ce ne putem îmbolnăvi de cancer. Dr. Bogdan Marțian (Sanador): Obiceiuri care joacă un rol important
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Dr. Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador, a dezvăluit, la interviurile DC NEWS și DC MEDICAL, care este patologia oncologică cea mai frecventă la Sanador. 

"Cred că cele mai frecvente cazuri sunt cele legate de cancerul colorectal. Există și destul de multe, nu le pot număra, dar sunt multe cancere urologice, există și cancere genitale la femei. Totuși, așa cum este, de fapt, și în populația generală, cele mai frecvente cancere sunt cele colorectale. Există și cancere de sân destul de multe pe care le operăm. 

Etiologia cancerului în general e multifactorială -  stil de viață, alimentația (ceea ce mâncăm), obezitatea, care joacă un rol extrem de important în foarte multe cancere - și colorectal, de sân, genital la femei, pancreatic, habitusurile, fumatul, care joacă un rol important în cancerul pancreatic și cel gastric, pulmonar.", a declarat medicul Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador.

De aceea sunt foarte importante investigațiile, screening-ul. Cât de frecvent trebuie să mergem la un consult medical, pentru a depista un cancer colorectal, aflați în video-ul de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel