De ce nu au crescut pensiile și salariile în 2021. Dăianu, CF: Va face să EXPLODEZE
Autor: Roxana Neagu pe 20 feb, 12:41 | Economie

De ce nu au crescut pensiile si salariile in 2021/ foto dcnews

Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, a explicat de ce nu au crescut pensiile și salariile în 2021. 

”Nu mai puteam să creștem pensii și salarii în 2021, trebuia să ne oprim la un moment dat. Acesta sunt cheltuieli permanente. Nu mai putem să creștem cheltuieli care ajung să mănânce toate veniturile fiscale și contribuțiile la asigurări. Mai avem și serviciul datoriei publice. Avem toate veniturile bugetului, conform prognozei de acum, lipite de 31% din PIB, când nevoile sunt din ce în ce mai mari.” a spus Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal, la Antena 3. 

Vezi și: 2021 e doar începutul corecției. Daniel Dăianu, Consiliul Fiscal, anunță ce urmează în 2022-2024: Nu e blestem, l-am creat din miopia noastră

”Dacă nu corectăm dezechilibrul mare, deficitul bugetar și, mai ales, deficitul primar... suntem țara din UE cu cel mai mare deficit primar, dacă nu mă înșel, iar acest deficit primar dacă persistă a fi atât de înalt va face să explodeze datoria publică în pofida faptului că dobânzile sunt scăzute, sunt joase pe plan internațional, de aceea trebuie să avem chibzuință”, a mai spus președintele CF. 

Amintim că pensiile nu au fost majorate deloc în 2021. Premierul a motivat că sunt mai mari pensiile în 2021 decât în 2020, datorită majorării cu 14% din luna septembrie. Nici măcar cu rata inflației nu au fost majorate pensiile în 2021. Salariul minim, însă, a crescut, cu doar 40 de lei, nemulțumitor pentru românii care trăiesc din salariul minim în România. 

Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri