De ce NU poartă polițiștii MASCĂ? Coarnă, răspuns FULGER: PUNCT!
Autor: Giorgiana Croitoru pe 02 iul, 18:53 | Social
Exclusiv

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre portul măștii la polițiști. 

În contextul în care, în spațiul public, apar tot mai multe comentarii despre faptul că polițiștii nu poartă masca pe stradă, atunci când opresc șoferii în trafic sau când sunt chemați la datorie, mai ales că suntem încă în stare de alertă, iar numărul cazurilor de COVID-19 crește pe zi ce trece, l-am contactat pe Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (SNPPC), pentru a ne răspunde la simplă întrebare: De ce nu poartă polițiștii masca de protecție?

Iată ce spune Dumitru Coarnă

 

"Polițiștii poartă masca doar în spațiile închise, unde este obligatoriu, în spațiile deschise e recomandare. Nu sunt obligați, fiecare face cum crede de cuviință. Deci respectă legea, nu văd care e diferența. E vreun text în lege cu faptul că e obligatoriu ca polițiștii să poarte masca în spațiul deschis? Nu! Obligativitatea purtării măștii e doar în spațiul închis. Punct! Pentru toată lumea, inclusiv pentru polițiști. În spațiu deschis e recomandare, cine vrea, poartă, cine nu, nu poartă.

Și când intră în contact cu oamenii și când nu intră, e același lucru. Legea este extrem de clară. Obligativitatea este în spații închise și în mijloace de transport în comun, recomandarea e în spații deschise. Așa e legea! Nu e făcută pentru unii într-un fel și pentru alții în alt fel", a declarat Dumitru Coarnă, în exclusivitate pentru DC NEWS

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri