De ce refuză Trump să poarte mască de protecție împotriva coronavirusului
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Situație din Statele Unite e din ce în ce mai gravă. SUA înregistrează cel mai mare număr de infecții la nivel mondial. Cu toate acestea, președintele Donald Trump refuză să poarte mască de protecție.

Președintele Donald Trump a anunțat că specialiștii în sănătate din SUA recomandă cetățenilor americani să utilizeze măști de protecție împotriva coronavirusului, însă a afirmat că el nu va da curs acestor recomandări.

„Aleg să nu port mască de protecție”, a precizat Donald Trump.

El a insistat ca aceste măști să fie folosite de personalul medical care se află în prima linie a luptei împotriva COVID-19, informează El Pais. 

Trump spune că decizia de a purta sau nu o mască de protecție este una peresonală și a explicat că nu va purta o astfel de mască deoarece nu crede că e cazul, având în vedere că se protejeză iar activitatea sa se desfășoară prin videoconferințe din Biroul Oval.

Explozia de cauzuri COVID-19 din SUA a determinat Administrația Donald Trump să își schimbe poziția cu privire la purtarea măștilor. Dacă până în prezent Casa Albă punea sub semnul întrebării eficiența acestora și recomanda ca ele să fie rezervate mai ales medicilor, explozia de cazuri din SUA și teama de faptul că virusul poate fi transmis prin persoane asimptomatice a schimbat poziția Administrației.

Până în prezent, SUA au confirmat 247.142 de cazuri cu COVID-19 și 6.155 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel