De ce nu s-au tăiat sporurile în 2021. Ionuţ Moşteanu explică motivele. "Va da fix în cei care merită"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Tăierea sporurilor, amânată
Tăierea sporurilor, amânată
Ionuţ Moşteanu, deputat USR PLUS, a explicat de ce sporurile bugetarilor nu se mai taie acum, deşi premierul Florin Cîţu anunţase acest lucru. 

"Trebuie tăiate şi sporurile, lucrăm la asta. Nu se taie acum pentru că nu a reuşit Guvernul să facă o analiză în acest timp scurt pentru a afla ce sporuri sunt în plată, pentru ce categorii ocupaţionale. Sunt oameni care trebuie să îşi ia sporurile, şi insist pentru asta. Dar sunt instituţii unde de la un departament care trebuia să ia un spor s-a extins la toată instituţia. Asta trebuie să aflăm, nu e în regulă. 

Trebuie luate una câte una. Ideea că tăiem toate sporurile va da fix în cei care merită să le primească", a declarat Ionuţ Moşteanu la Digi24. 

Guvernul de coaliţie condus de premierul Florin Cîţu a anunţat de mai multe ori că va tăia sporurile bugetarilor, însă momentan a decis să taie doar gratuitatea călătoriilor cu trenul pentru studenţi. 

"A fost soluţia găsită de premier şi ministerul Finanţelor pentru a ne încadra în deficitul de 7,16 la sută", a mai spus deputatul USR PLUS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel