De ce nu se investeşte în sport. Mihnea Costoiu: Mă fac şi eu vinovat de acest lucru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Rectorul Universității Politehnica din București a vorbit despre investițiile slabe din sportul românesc.

Mihnea Costoiu a recunoscut că trebuie abandonată ipocrizia, fiindcă, în România, lumea se declară susținătoarea sportului, însă, în realitate, sportul este susținut foarte puțin.

Aș sublinia faptul că trebuie să abandonăm ipocrizia în toate formele sale, pentru că toată societatea se declară susținătoarea marilor sportivi, este de bon ton să fii în preajma unui sportiv, încercăm să facem, cel puțin în plan public, cât mai multe lucruri, aparent, pentru această zonă. Însă, în realitate, se întâmplă foarte puține lucruri și, nu fac un secret, mă consider și eu vinovat pentru acest lucru”, a spus Mihnea Costoiu în cadrul evenimentului nostru „UPGRADE ROMANIA: SĂNĂTATE PRIN SPORT. SPORTUL, MINA DE AUR A ECONOMIEI”, organizat de trustul de presă DC Media Group.

„Am avut șansa în acești ani, să discut cu mulți dintre dumneavoastră. Eu, însă, aș vrea să ofer niște soluții cu modesta mea experiență, fără să am pretenția de a ști lucrurile, dar, lucrând în școală de foarte multă vreme, am încercat să văd ce ne lipsește, cum putem să facem mai multe pentru sport, pentru că evident avem o problemă din această perspectivă”, a adăugat rectorul Universității Politehnica.

Baza de selecție a scăzut

 

„Este evident că baza de selecție a scăzut, că nu se face sport în școală primară, în școala gimnazială, în liceu și în universități. Evident că nu putem avea sport de performanță și foarte buni sportivi atât timp cât nu avem de unde să-i selectăm, sunt lucruri deja de evidență pe care îl repetăm de foarte mulți ani”, a mai spus Costoiu, în conferința UPGRADE.

Schimbarea poate începe din universități

„Cred că e momentul în care, cel puțin noi, în universități, să facem această transformare, sau să începem de sus în jos, nu știu dacă e bine, dar este ceea ce putem face noi, cei veniți din universități, mult mai repede și mult mai pragmatic”, a concluzionat rectorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel