De ce să pui ceapa în congelator. Secretul care-ți va schimba viața
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Află de ce trebuie să pui ceapă în congelator.

Cât timp se fierbe broccoli. Greșeala pe care ai făcut-o până acum: Nimeni nu a crezut

Există o mulțime de trucuri în bucătărie care-ți pot ușura activitățile zilnice.

Dacă vei pune ceapa în congelator cu 10 minute înainte de a o curăța, atunci nu îți vor mai da lacrimile. Este un truc simplu și eficient pe care l-ai putea încerca și tu. 

Iată ale trucuri geniale 

Dacă vrei ca legumele să fie mai crocante, atunci tot ce trebuie să faci este să le pui în apă rece. Adaugă și o jumătate de cartof în apă.

De asemenea, pentru a păstra proaspătă smântâna sau brânza de vaci, depozitaţi-o cu capacul în jos în frigider. În acest fel se creează un vid care va ajuta la reducerea riscului de formare a mucegaiului sau a bacteriilor la suprafaţă.

Probabil ai şi tu grijă să pui mâncarea în frigider abia după ce s-a răcit complet, pe motiv că se strică. Nimic mai fals. Ei bine, problema nu e aici. Adevărul este că dacă pui mâncarea fierbinte în frigider, aceasta îl face să lucreze mai greu.

Dacă vinul pe care îl ai acasă începe să își schimbe gustul și să devină mai acru, ai putea adăuga câteva stafide în sticlă și astfel vei rezolva problema.

Ce să mai faci ca să nu plângi când tai ceapa

Apa, cel mai bun aliat. Putem alege să ţinem ceapa sub un jet de apă atunci când o curăţăm. 

Tăiaţi capetele cepei la final. Acestea conţin cea mai mare concentrație a substanței care provoacă lăcrimarea ochilor.

Cea mai mare greșeală pe care o faci când gătești vinete

Juratul de la Chefi la Cuțite promite că varianta sa de preparare impresionează și cele mai mofturoase papile gustative.

Nu poți să te gândești la vară fără să îți imaginezi un castron generos cu salată de vinete. E sezonul acestor legume delicioase și pline de nutrienți, pe unde mai punem gustul răcoros și aromat. 

Chef Florin Dumitrescu, rețeta perfectă


Chef Florin Dumitrescu vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă delicioasă și simplă, care va transforma orice salată de vinete un deliciu.

„La începutul meseriei de bucatar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic. Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită. Doamne, câte vinete am reușit să coc în perioada aceea!!! Și astăzi, dacă simt miros de vinete coapte, nu îmi amintesc decât de diminețile în care porneam grătarul și mă apucam să coc vinete”, a mărturisit Chef Florin Dumitrescu.

Citește mai departe AICI despre marea greșeală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel