De ce să pui o felie de lămâie în borcanul cu dulceață. Rezultatul te va surprinde
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Tu știi de ce ar trebui să pui o felie de lămâie deasupra dulceții din borcan? Iată cum te ajută.

Pentru dulceaţă se aleg fructele bine coapte, nelovite şi proaspete. Se poate evita zaharisirea dulceţurilor prin adăugarea de puţină sare de lămâie dizolvată în apă caldă în timpul fierberii, sau prin adăugarea unei felii de lămâie deasupa dulceţii din borcan. La prepararea dulceţurilor se folosesc numai vase emailate. Pentru prepararea siropului, se pune zahărul să se dizolve în apă rece şi numai după aceea se dă la fiert

Fructele, rahatul şi nuciile folosite la prăjituri se trec prin făină, pentru a nu se lăsa la baza tăvii. Aluatul pentru tarte va fi mai fin şi mai gustos dacă adaugi în compoziţie măr ras. Căpşunile folosite pentru decor trebuie stropite cu alcool sau coniac, ca să-şi menţină savoarea şi culoarea.

Legumele congelate trebuie lăsate să se decongeleze la temperatura camerei apoi se intoduc la fiert într-un vas cu puţină apă clocotită şi puţină margarină sau unt, iar vasul se acoperă cu un capac astfel fierberea este mai rapidă şi aroma legumelor nu se pierde.

Vezi și: Cum îți dai seama dacă legumele pe care le-ai cumpărat sunt proaspete. Testul simplu și eficient

Cartofii noi se curăţă uşor frecându-se cu sare grunjoasă într-un şerveţel. Ca să nu sara uleiul, untura sau untul din tigaie la prăjit, se adaugă puţină sare.

Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge întotdeauna cu puţină zeamă de lămâie sau oţet, astfel dispare mirosul neplăcut.

Îngheţată preparată în casă nu va avea cristale de gheaţă dacă adaugi în compoziţie câteva picături de zeamă de lămâie.

Blatul de tort se coace în primele 5-10 min la foc iute, apoi la foc domol, ceea ce îi va asigura o creştere frumoasă.

Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece, şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş.

Pastele făinoase nu se prind de fundul vasului dacă în timpul fierberii se adaugă puţină sare.

Budincile, musacaua, pilaful de orez se încălzesc întotdeauna în baie de aburi.

Condimentele se menţin proaspete în folie de aluminiu, în frigider.

Vezi și: Cum faci mămăliga fără cocoloașe. Trucul banal, fără pic de efort

Bunele maniere. Când nu trebuie să spui "Poftă bună"! Greșeala pe care mulți o fac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel