Pentru dulceaţă se aleg fructele bine coapte, nelovite şi proaspete. Se poate evita zaharisirea dulceţurilor prin adăugarea de puţină sare de lămâie dizolvată în apă caldă în timpul fierberii, sau prin adăugarea unei felii de lămâie deasupa dulceţii din borcan. La prepararea dulceţurilor se folosesc numai vase emailate. Pentru prepararea siropului, se pune zahărul să se dizolve în apă rece şi numai după aceea se dă la fiert
Fructele, rahatul şi nuciile folosite la prăjituri se trec prin făină, pentru a nu se lăsa la baza tăvii. Aluatul pentru tarte va fi mai fin şi mai gustos dacă adaugi în compoziţie măr ras. Căpşunile folosite pentru decor trebuie stropite cu alcool sau coniac, ca să-şi menţină savoarea şi culoarea.
Legumele congelate trebuie lăsate să se decongeleze la temperatura camerei apoi se intoduc la fiert într-un vas cu puţină apă clocotită şi puţină margarină sau unt, iar vasul se acoperă cu un capac astfel fierberea este mai rapidă şi aroma legumelor nu se pierde.
Vezi și: Cum îți dai seama dacă legumele pe care le-ai cumpărat sunt proaspete. Testul simplu și eficient
Cartofii noi se curăţă uşor frecându-se cu sare grunjoasă într-un şerveţel. Ca să nu sara uleiul, untura sau untul din tigaie la prăjit, se adaugă puţină sare.
Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge întotdeauna cu puţină zeamă de lămâie sau oţet, astfel dispare mirosul neplăcut.
Îngheţată preparată în casă nu va avea cristale de gheaţă dacă adaugi în compoziţie câteva picături de zeamă de lămâie.
Blatul de tort se coace în primele 5-10 min la foc iute, apoi la foc domol, ceea ce îi va asigura o creştere frumoasă.
Albuşul se spumează mai bine şi mai repede dacă este ţinut la rece, şi dacă nu trece nici un pic de gălbenuş.
Pastele făinoase nu se prind de fundul vasului dacă în timpul fierberii se adaugă puţină sare.
Budincile, musacaua, pilaful de orez se încălzesc întotdeauna în baie de aburi.
Condimentele se menţin proaspete în folie de aluminiu, în frigider.
Vezi și: Cum faci mămăliga fără cocoloașe. Trucul banal, fără pic de efort
Bunele maniere. Când nu trebuie să spui "Poftă bună"! Greșeala pe care mulți o fac
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor