De ce să pui vodka în mâncare când gătești cu roșii sau bulion. Trucul pe care gospodinele trebuie să-l știe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Tu știai acest truc?  Orice gospodină ar trebui să-l pună în aplicare. Rezultatul va fi excelent. Iată cum funcționează.

Dacă pregăteşti carnea pe un fund de lemn, udă-l înainte. Dacă lemnul e uscat, acesta "absoarbe" umiditatea din carne.

Când tai pieptul de pui pentru a-l găti cu ceapă şi sos de roşii, nu îl condimenta până nu se albeşte carnea! Altfel, se întăreşte.

Sosurile în care se pune smântână nu se fierb niciodată pe flacără ori în clocote mari. Vasul se aşază peste altul cu apă ce clocoteşte la foc domol şi se amestecă fără întrerupere cu o lingură de lemn.

Dacă folosiţi ceapă călită în tocătura de chifteluţe, când ceapa are culoare aurie, picuraţi o lingură de apă caldă şi lăsaţi-o să fiarbă până când se evaporă. Ceapa nu se va mai simţi în preparat şi va avea gust dulce.

Înainte de a aşeza pe grătar bucăţi de ficat ori de rinichi de vită, ţineţi-le o oră în lapte dulce, nefiert. Pentru un rasol consistent, puneţi carnea în vasul cu apă clocotită. Dacă doriţi o supă consistentă, aşezaţi-o pe foc în vasul cu apă rece.

Carnea nu se va săra cu mult timp înainte de a o găti ca să nu lase zeamă, deoarece, pierzând sucul, gustul devine fad şi se reduc din proprietăţile nutritive. Pieliţa de pe ficat se scoate uşor dacă se cufundă ficatul un minut în apă fierbinte. Ficatul nu se sărează înainte de a-l prăji, altfel se întăreşte.

De ce să pui vodka în mâncare când gătești cu roșii sau bulion

Când găteşti cu roşii sau bulion, adaugă puţină vodka pentru mai multă aromă. Roşiile conţin elemente care sunt solubile doar în alcool.

Puneţi în sosul de roşii o linguriţă de zahăr şi una de muştar. Va avea un gust excelent, va fi mai aromat.

Maioneza devine mai spumoasă dacă atunci când este gata o combinaţi cu o lingură de apă rece. Când orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adăugaţi un pahar cu lapte. Preparatul îşi va îmbogăţi conţinutul şi acesta va fi mai uşor de digerat.

Friptura de vacă capătă un gust picant dacă înainte cu doar câteva ore de a o prepara se unge carnea cu muştar. Apoi, se frige înăbuşit. Şniţelele şi grătarele sunt mai fragede dacă înainte cu 1-2 ore de a le prăji se ung cu oţet amestecat cu ulei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel