Trucuri pentru prepararea cărnii
Carnea care urmează a fi pusă pe grătar nu se sărează. Sarea înmoaie proteina din carne care se va scurge în grătar lăsându-ne la sfârşit cu o carne uscată. Dacă punem carnea la marinat putem pune sare întrucât atunci carnea sta în lichid.
Nu fierbeţi carnea de vită (rasolul alb, muşchiul) înainte de a o da la cuptor. Pa lângă faptul că asta duce la pierderea substanţelor nutritive, mai şi întăreşte carnea. Dacă e vorba de piesa întreagă (un muşchi întreg, un rasol întreg) e mai bine să o perpelim un pic în tigaia unsă cu ulei de măsline. Crusta rezultată va da un gust deosebit la final.
Puiul la grătar rămâne suculent, dacă ţinem carnea o ora-două într-o baie de apă sărată cu ceva foi de dafin şi cuişoare. La fel facem şi cu puiul, înainte de a-l pune întreg la cuptor.
Vezi și: Cum îți dai seama dacă legumele pe care le-ai cumpărat sunt proaspete. Testul simplu și eficient
Maionează perfectă
Dacă vrei să faci maioneză, trebuie să foloseşti un vas de argilă, lut, porţelan, plastic, nicidecum un vas de fier. Iar ca să amesteci compoziţia, trebuie să foloseşti o lingură de lemn. Pentru ca maioneza să nu se taie, trebuie să fierbi un ou din care să pui gălbenuşul fiert împreună cu puţină sare şi după strivit cu furculiţa pentru ca maioneza să absoarbă mai bine uleiul.
Dacă vrei ca maioneza să fie mai deschisă la culoare, poţi adăuga puţină zeamă de lămâie sau puţină apă minerală (o linguriţă). Maioneza devine mai spumoasă dacă, atunci când este gata, o combinaţi cu o lingură de apă rece.
Vezi și: Cum faci mămăliga fără cocoloașe. Trucul banal, fără pic de efort
Trucuri eficiente
Când orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adăugaţi un pahar cu lapte. Preparatul îşi va îmbogăţi conţinutul şi acesta va fi mai uşor de digerat.
Condimentele şi sarea se pun în supă cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc.
Pentru ca brânza să nu se usuce, se va pune pe farfurie, lângă ea, o bucăţică de zahăr şi se va acoperi cu alta farfurie. Timp de o săptămână, întreaga brânză va rămâne perfect proaspătă.
Pâinea proaspătă se poate tăia uşor în felii subţiri, fără să se fărâmiţeze, dacă cuţitul se încălzeşte la foc sau se cufundă pentru 1-2 minute în apă clocotită.
Toate felurile de mâncare din griș vor fi mai pufoase dacă, înainte cu 1/2 de oră de a-l găti, grișul va fi lăsat în apă sau lapte, se se umfle. Apoi, se fierbe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- SUA și Coreea de Sud blochează transporturile de petrol din Coreea de Nord. Cooperare ilegală cu Rusia, suspectată
- Ruptura dintre Harry și William, tot mai adâncă. Condiția Ducelui de Sussex pentru a veni de Paște în Marea Britanie
- Musaca de post, rețeta simplă. Cine a zis că fără carne n-are gust?
- Modificare majoră în Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu (AFM): Am învățat de anul trecut / video
- Horoscop 27 martie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care trebuie să facă schimbări la serviciu. Șefii te vor privi cu alți ochi
- Șoferii, constrânși fizic să reducă viteza. Titi Aur, despre măsura care îi deranjează pe teribiliști: Forțată, dar necesară! / video
- Cele mai vândute telefoane din lume. Samsung nu este nici măcar în top 10
- Mircea Coșea analizează ”războiul șefilor de la guvern cu șefii BNR”: Trebuie să ne speriem!
- Casa Verde Fotovoltaice 2024. Laurențiu Neculaescu, AFM: Buget record! Actele necesare
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Ce face America pentru noi? Adrian Zuckerman: Nimic. Dacă România vrea să aibă de-a face cu rușii, nu se uită
- Ai încredere în parapetul de pe marginea drumului? Expert auto: Pe lumea asta nu există bun și ieftin
- Poți să faci bani din gunoi cu bani de la stat. Condițiile în care poți lua de la 2 mil. lei în sus