De ce să ții mereu un burete în frigider. Te ajută foarte mult!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Tu știi de ce ar trebui să ții un burete de vase în frigider. Te va ajuta mai mult decât te-ai fi gândit.

De ce să ții mereu un burete în frigider

Trei bureţi de vase noi aşezaţi în compartimentul pentru fructe şi legume (dacă sertarul este mai mic sau nu au foarte multe legume în el este suficient şi unul) le vor menţine pentru mai mult timp prospeţimea. Bureţii se aşază în partea inferioară a sertarului de legume şi fructe din frigider, explica radiocluj.ro.

Astfel vor absorbi umezeala suplimentară din sertar, extinzând astfel durata de conservare a fructelor şi legumelor dumneavoastră. Atunci când bureţii sunt plini cu apă, este un semn că au fost afectaţi de umiditatea din frigider, semn că nu vă mai sunt de folos. Cel mai bine ar fi, în acest caz, să îi înlocuiţi.

Vezi și: Cum faci să nu-ți iasă uscat pieptul de pui. Așa va fi suculent

Ce fel de sare se pune la murături. Gospodinele trebuie să știe!

Cum scapi de mirosul urât din frigider

Pliculeţele de ceai te pot ajuta să scapi de mirosurile neplăcute. Absorb mirosurile și parfumează încăperea. Odată ce ai folosit pliculeţul, lasă-l să se usuce şi pune-l într-un castron în frigider sau în dulap, potrivit sunt gospodina.net.

Dacă vei pune ceapa în congelator cu 10 minute înainte de a o curăța, atunci nu îți vor mai da lacrimile. Este un truc simplu și eficient pe care l-ai putea încerca și tu.  De asemenea, pentru a păstra proaspătă smântâna sau brânza de vaci, depozitaţi-o cu capacul în jos în frigider. În acest fel se creează un vid care va ajuta la reducerea riscului de formare a mucegaiului sau a bacteriilor la suprafaţă, scrie adevarul.ro.

Probabil ai şi tu grijă să pui mâncarea în frigider abia după ce s-a răcit complet, pe motiv că se strică. Nimic mai fals. Ei bine, problema nu e aici. Adevărul este că dacă pui mâncarea fierbinte în frigider, aceasta îl face să lucreze mai greu, scrie foodstory.ro. Însă mâncarea nu are de suferit. 

Vezi și: De ce să fierbi cartofii în apă cu sare și oțet, înainte de-ai pune la prăjit. Trucul gospodinelor pricepute

Cum păstrezi roşiile, peste iarnă, fără să le fierbi. Metoda simplă și eficientă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel