De ce trebuie să îți închizi contul curent chiar dacă nu mai ai nevoie de el. La ce să fii atent!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Conturile curente trebuie închise chiar dacă nu mai ai nevoie de ele. În caz contrar, ești bun de plată!

Unii dintre angajatori le recomandă salariaților să își deschidă conturi curente la o anumită bancă. Dar în momentul când îți schimbi job-ul trebuie să cunoști faptul că ar trebui să îți închizi contul de care nu mai ai nevoie. Contul nu se închide automat. În caz contrar, poți plăti penalități pentru a-ți putea închide contul. Pașii de urmat sunt foarte simpli.

Poți să îți închizi contul curent în orice sucursala/unitate a băncii respective. Dacă dorești informații suplimentare te poți informa sunând înainte la call-centerul acesteia. Dacă ai ajuns în banca unde ai contul deschis trebuie completat un formular special, unde bifezi opțiunea aferentă închiderii.

Nu uitați, conform legii, băncile sunt obligate să prezinte clienților o dovadă în acest sens. Nu se știe niciodată de unde poate apărea că figurezi cu datorii și este bine să fim siguri de fiecare acțiune pe care o facem! Niciun client nu și-ar dori să plătească retroactiv comisioanele de administrare a contului curent atunci când dorim să îl închidem.

Dovada închiderii contului poate să fie și o copie după această cerere. Trebuie doar să îl rogi pe funcționarul bancar să îți pună la dispoziție acest lucru. Trebuie prevăzută și ștampila băncii, precum și semnătura funcționarului, care s-a ocupat de această procedură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel