De ce unele persoane nu reușesc să-și mențină greutatea optimă după operația de micșorare de stomac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Obiceiuri alimentare / Foto Pixabay
Obiceiuri alimentare / Foto Pixabay
Auzim tot mai des vorbindu-se despre operaţia de micşorare a stomacului, metodă la care se recurge când lupta cu greutatea devine aproape imposibilă.  

Dr. Florin Turcu, medic primar Chirurgie generală, cu competențe în Chirurgie laparoscopică, de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, la DCNews și DCMedical, despre operația de micșorare de stomac, dar și despre bypass-ul gastric, una dintre cele mai eficiente intervenții pentru slăbire.

Rezultatele sunt extraordinare, însă unii pacienți nu reușesc să le mențină pe termen lung deoarece revin la vechile obiceiuri alimentare. 

25-30 dintre pacienți nu reușesc să mențină greutatea pe termen lung. Ne reîntâlnim după ani de zile cu o greutate care e în creștere sau chiar similară cu greutatea la care ne-am întâlnit inițial.

Ei primesc o recomandare după intervenția chirurgicală de a participa la programe de ce înseamnă nutriție sănătoasă. Bine ar fi să lucrăm în echipă cu medic nutriționist. Foarte important, un medic psiholog. La fel de important un medic care să fie responsabil de ce înseamnă recuperarea kinetoterapeutică, deoarece pacienții slăbesc mult, pierd din tonus muscular, au exces de piele care este supărător din punct de vedere estetic”, a explicat medicul. 

Declarațiile complete, mai jos:

Dr Florin Turcu: Chirurgia bariatrică în lupta cu obezitatea. Interviurile DC News și DC Medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel