Decizie de ULTIMĂ ORĂ a autorităților, unde se prelungește carantina
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Autoritățile române au luat o decizie de ultimă oră. 

Carantina a fost prelungită cu încă șapte zile în municipiile Alba Iulia, Blaj şi comuna Ciugud, chiar dacă iniţial autorităţile aprobaseră ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19 începând cu 1 Decembrie. Această decizie vine după ce, în aceste localităţi, rata de incidenţă a rămas ridicată.

Potrivit unei precizări de presă transmise marţi dimineaţa de Instituţia Prefectului judeţul Alba, citată de Agerpres, șase UAT-uri din Alba: municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş, oraşele Abrud şi Cugir şi comuna Ciugud, rămân în carantină. Măsura fusese luată inițial pentru 14 zile, începând din 17 noiembrie până în 30 noiembrie inclusiv.

La propunerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, INSP a avizat duminică favorabil Analizele de risc aferente acestor UAT - uri, cu excepţia Cugirului, unde incidenţa era de 6,50, pentru care a şi dispus măsura carantinării. Astfel, CJSU Alba a decis luni, printre altele, neprelungirea carantinei începând din 1 Decembrie în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud şi Ciugud.

Ulterior, după o recomandare din partea INSP de revizuire a analizelor întocmite pentru UAT - urile cu incidenţă mare (Blaj - 10,01, Alba Iulia - 8,29, Ciugud - 10,72), specialiştii DSP Alba au revizuit şi au retransmis analizele respective.

"În urma acestor aspecte, INSP a formulat avize de ridicare carantină cu următoarele precizări: scopul carantinării nu şi-a atins scopul acumularea unui scor mai mare pentru criteriile majore, rata de infectare se menţine peste nivelul de alertă; presiunea pe sistemul de îngrijiri rămâne mare, gradul de ocupare al paturilor, atât pe secţiile ATI cât şi pe secţiile COVID depăşind peste 90 %. Este preconizată o descreştere în următoarele zile, urmată apoi de reluarea unui trend ascendent; - reanalizarea în cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba", se arată în precizarea de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel