Decizie de ULTIMĂ ORĂ pentru românii care vor să ajungă în Grecia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Decizie de ultimă oră pentru toți cei care vor să ajungă în Grecia!

Autoritățile elene nu emit, până marți, formulare pentru turiștii care vor să intre în țara lor cu mașina. Românii care nu au completat formularul până la acest moment vor trebui să își reprogrameze călătoria începând cu miercuri, 15 iulie, când trebuie să prezinte testul negativ la COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, sâmbătă, că intrarea în Grecia prin punctul de frontieră dintre Bulgaria și Republica Elenă de la Kulata – Promachonas, se face, începând de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, „și nu 14 iulie, așa cum comunicaseră inițial”, prezentând un test molecular negativ pentru COVID-19.

„Toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligați să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective. Autoritățile elene subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene”, a transmis, sâmbătă, MAE

MAE a reamintit că prezentarea acestui test nu exclude obligația de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei și nici posibilitatea testării aleatorii la intrarea pe teritoriul Greciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel