Decizie drastică privind echipele din Superliga Europeană. Italienii vor excluderea din campionat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash
Federaţia Italiană de Fotbal a anunţat că echipele care vor adera la proiectul Superligii Europene de Fotbal vor fi excluse din Serie A, iar acest lucru va fi introdus în dosarele de licenţiere. 

„Referitor la regula anti-Super Ligă, oricine ia în calcul să se alăture unei competiții care nu este autorizată de UEFA, FIFA și FIGC va fi dezafiliat”, a declarat Gabriele Gravina, preşedintele Federaţiei Italiene, într-o conferință de presă.

„Oricine a interpretat Super Liga ca pe un act de simplă slăbiciune din partea unor companii care trec prin dificultăți economice greșește. La momentul actual, nu avem nicio veste despre cine a rămas și cine a părăsit Super Liga. Regula va fi inclusă în licențele naționale, iar apoi va fi incorporată în codul justiției sportive”, a adăugat oficialul italian.

„Dacă până la data limită pentru înscrierea în campionatele naționale o echipă se alătură altor campionate de natură privată, va fi exclusă (din competițiile FIGC, n.r.)", a încheiat acesta, citat de B1.ro

Din Italia, Juventus, Inter şi AC Milan sunt echipele care au aderat iniţial la acest proiect. Ulterior, cele trei echipe s-au retras, după ce UEFA a ameninţat cu excluderea lor din orice altă competiţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel