Decizie RADICALĂ a Reginei Elisabeta a II-a cu privire la Harry și Meghan Markle
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Prinţul Harry şi soţia sa Meghan riscă să nu mai poată folosi denumirea 'Sussex Royal', care a fost pusă în chestiune de către familia regală britanică, informează miercuri mass-media locale citate de AFP.

Cuplul foloseşte această denumire pe contul său de Instagram, care are 11,2 milioane de abonaţi şi pe site-ul oficial de internet, precum şi pentru alte zeci de produse. Însă decizia lor de a se retrage şi de a renunţa la îndatoririle regale, fapt ce a zdruncinat Casa regală, implică totodată ca ei să renunţe şi la titlul lor de Alteţă regală, a anunţat Palatul Buckingham.

'Având în vedere că Ducele şi Ducesa de Sussex se retrag din rolurile lor de prim plan al familiei regale şi vor lucra pentru a-şi câştiga independenţa financiară, utilizarea termenului 'regal' în acest context necesită să fie reconsiderat', a declarat o sursă regală agenţiei britanice Press Association. Discuţiile sunt în curs, potrivit sursei.

Potrivit tabloidului Daily Mail, înalţi responsabili ai Coroanei britanice au convenit deja că nu mai este 'justificabilă' utilizarea de către cuplu a termenului 'regal'. Prinţul Harry în vârstă de 35 de ani, al şaselea la ordinea de succesiune la tron, şi soţia sa Meghan, fostă actriţă americană, 38 de ani, s-au instalat la începutul anului într-o luxoasă vilă de la periferia oraşului Victoria, pe coasta de vest a Canadei, împreună cu fiul lor Archie, născut în mai anul trecut.

Harry şi Meghan au folosit pentru prima oară titlul Sussex Royal când s-au distanţat de prinţul William şi de soţia sa Kate. Cei doi fraţi s-au distanţat unul de altul în ultimele luni, Harry explicând în octombrie că urmează fiecare 'drumuri diferite', potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel