Declarație dureroasă: ”Mâine s-ar putea să mor eu, urmez eu, sunt sigură de asta”. Radu Zamfir, promisiune: Până la sfârșitul anului
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ionuț Anghel, tânărul din Focșani care de trei ani aștepta un transplant de plămâni, a murit la numai 35 de ani. Adriana Simion, și ea aflată pe lista de transplant de doi ani, a vorbit despre durerea ei. Radu Zamfir face o promisiune importantă. 

Adriana Simion a spus, în emisiunea Danei Chera: ”Nu știu dacă mă auziți, vorbesc mai greu pentru că sunt pe oxigen. Și eu sunt pe lista de transplant de doi ani. Din ianuarie, nu s-a făcut niciun transplant pulmonar în țară. Din decembrie, nu am fost chemați la evaluare. S-a spus că e pandemie. Ionuț Anghel nu a murit din vina lui, asta este clar. Pe noi ne interesează să trăim. Simțim că nu avem nicio șansă aici. (...) Suntem puși pe o listă doar așa, să fim pe listă. Mâine s-ar putea să mor eu. (...) E vorba de viața mea. Eu nu sunt foarte bine, am 15% capacitate pulmonară, sunt conectată la oxigen, ce fac? Urmez eu, sunt sigură de asta! Ce facem? Este pandemie, bun, peste tot în lume e pandemie, dar nicio țară nu a oprit transplantul. (...) Eu nu am unde să mă duc la medic, dl doctor a spus că suntem în pandemie. Și ce facem în pandemie, murim, nu?”. 

Dr. Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant, a afirmat că ”primul și cel mai important obiectiv e reducerea mortalității pe listele de așteptare pentru fiecare organ în parte. Vreau până la sfârșitul anului să realizăm un acord cu Italia pentru a putea găsi o soluție clară pentru pacienții care nu au soluție la noi în țară. Noi nu vrem să ne transformăm în exportatori de pacienți, dar trebuie să avem soluție pentru acești pacienți.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel